megmérettetés

2019.02.26. 10:30

Szakályban is nagy esemény volt a disznótor

TN

Fotó: Beküldött kép

Civil kezdeményezésre – Berecz Viktor ötlete alapján – szombaton tartották az első szakályi kolbász- és hurkatöltő versenyt. A felajánlott, 225 kilogrammos disznóból kinyert húst hat részre osztották el – mondta Feuerbach Szabolcs, a művelődési ház igazgatója. Háromtagú zsűri értékelte a résztvevő csapatok – Szakályi Kóbászolók, Barátok, Kolbász szelídítők hölgycsapat, Fincsi, Finomságok töltögetője, Dzsekszon – elkészült ételeit.

A bíráló bizottságot Törő Péter polgármester, Heidt Imre helyi lakos, és a zsűri elnöke, prof. dr. Gundel János alkotta. A megmérettetést végül a Fincsi nevű csapat nyerte. Az egész napos verseny rendkívül jó hangulatban telt, ingyen volt a forralt bor, a tea és a pálinka. Délben ingyenes ebédre várták a falu lakosságát. Az esti bálban a Sprint Live Music Band szolgáltatta a zenét.

Dr. Gundel János tudományos munkásságát több intézeti és állami kitüntetéssel honorálták, 1983-ban MTA-elismerésben is részesült. A mezőgazdasági tudományok kandidátusa tudományos fokozat birtokosaként számos kutatómunkában vett részt, egyetemeken, főiskolákon tanít, eddig 15 könyv társszerzője volt, és több mint 350 közleménye egy részét a hazai lapokon kívül külföldön, idegen nyelven is megjelentették. Felesége családi gyökerei Szakályba nyúlnak vissza, ezért fogadta el örömmel az önkormányzat meghívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában