Pilot program

2019.03.30. 17:00

A személyiséget is fejlesztik a tánccal

Budavári Kata

Fotó: Beküldött kép

Többlépcsős, úgynevezett Pilot programban vesz részt a szekszárdi Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozata, a Magyar Táncművészeti Egyetem referenciaintézménye. Ennek lényege, hogy kipróbálják azt a tananyagot, amelyet öt szakember írt kilenc hónapig. Egyikük, Szigeti Oktávia, a táncművészeti egyetem adjunktusa, Harangozó-díjas táncművész elmondta, mindannyiuknak úgy húsz évnyi tapasztalata van a táncoktatás terén, így összesen száz év tapasztalatát sűrítették a tananyagba. Ezzel országszerte negyven–ötven művészeti iskolában ismerkednek.

A körülbelül háromszáz oldalas gyűjtemény középpontjában a személyiségfejlesztés áll, azaz a cél, hogy saját képességeihez mérten minden növendékből a lehető legtöbbet hozzák ki a pedagógusok. Mindezt úgy, hogy a gyerekek sokszor nem is veszik észre, hogy táncolnak, és fejlesztik őket, hiszen e tananyagba jóval több játék került.

Szigeti Oktávia mentorként kedden Szekszárdon mindhárom tagozaton oktató pedagógus, azaz Valkainé Daczó Eszter, Táborfi-Rónai Nóra és Valkai Csaba Csanád egy-egy óráját megnézte. Nem ellenőrzés volt ez, a mentorfeladat ugyanis a segítségnyújtás és a tájékozódás. Ezek a látogatások rávilágítottak arra, hogy érdemes lenne egy-egy perces kisfilmeket készíteni a játékokról.

A programban előképzőtől hatodik osztályig vesznek részt a gyerekek. Valkainé Daczó Eszter művészeti vezető szerint az új tananyag emészthetőbb és színesebb, mint a korábbi. Abban pedig egyetértenek a pedagógusok, hogy időnként kell a megújulás, illetve, hogy a cél a képzés minőségének megtartása, és a további fejlődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában