programok

2019.03.09. 18:10

Bátaszéken egymást érik a rendezvények

Bátaszék olyan élhető kisváros a megye déli csücskében, amely változatos rendezvényeket, színes kulturális programokat kínál a benne élőknek és a vendégségbe érkezőknek. Csötönyi László, a Bátaszékért Marketing NKft. vezetője elmondta, a múlt évben igyekeztek megfelelni a kötelezően vállalt, illetve a maguk által meghatározott feladataiknak.

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött kép

– Úgy érzem, hogy jó úton haladunk – fogalmazott az ügyvezető igazgató. Jól indult ez az év is, a farsangi időszakban a város vendége volt egy előadás erejéig a Deutsche Bühne Ungarn csapata, télűző koncertet adott a kibővült Kajsza Kvartett, kézműves foglalkozást tartottak gyerekeknek, és még csörögefánkot is sütöttek. Március 8-án köszönték a bátaszéki hölgyeket a nőnap alkalmából, ebben segítettek a Pécsi Nemzeti Színház művészei.

– Március idusán az ünneplésből mi is kivesszük a részünket, Pilvax Kávéházzal, és a történelmi eseményeket idéző műsorral várjuk a városlakókat – mondta Csötönyi László. – Tavasszal hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára a felnőtteknek szóló versmondó versenyt, és április 11-én VersVárossá alakul Bátaszék. A frekventált helyeken versajándékkal, aszfaltversekkel kedveskedünk a járókelőknek. Májusban a triatlon hódolóit várjuk Bátaszékre, az egyre nagyobb jelentőségű sportversenyünket 12. alkalommal rendezzük meg. A gyermeknapon is tartalmas, vidám programokkal készülünk. A Múzeumok Éjszakáján több helyszínen zajlanak majd az események a városban, és nyáron háromszor vehetnek részt a táncolni szeretők az utcafesztiválon, amelynek a helyszíne ebben az évben is az Árpád utca lesz. Kiemelt program lesz a majális, amely a retro jegyében zajlik majd, igazi virslis, sörös, körhintás, céllövöldés programot tervezünk. A Pünkösdi Rétesfesztiválon újra örülhetnek a finomságokkal megtöltött tészta kedvelői.

A Város Napja elnevezésű, két napot felölelő rendezvényen adják át a városi elismerő díjakat, kiállításmegnyitóra, komolyzenei koncertre lehet számítani, a gyerekeket pedig nekik szóló műsorokkal, színházi előadással szeretnénk szórakoztatni. Fellép a Besh o droM együttes, retro diszkó és táncház is várja az érdeklődőket.

Már készül a Bátaszékért Marketing NKft. a bornapokra, amelyit az idén szeptember 6. és 8. között tartanak. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő bornapokon fellépnek a megyei és a régióban ismert együttesek és tánccsoportok, vendégük lesz a Medinai Tamburazenekar, a tamási Pántlika Néptáncegyüttes, a pécsi Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, a Góbé zenekar, a könnyűzenei kínálat tekintetében pedig próbáltak újra olyan előadókat a városba csábítani, akik sok ember számára nagyon kedvesek. Bátaszékre jön Rudán Joe, Kalapács József, Varga Miklós, Pál Dénes és Tolvai Reni is elfogadta a meghívásut, Gál Csaba Boogie a partyzenekarával érkezik, az Apostol együttes koncertjével az idősebb generációnak szeretnének kedveskedni, de Kökény Attila rajongói is készülhetnek, illetve élő zenés nagykoncertet ad a bornapok zárásaként Molnár Ferenc Caramel.

Borból, pálinkából és finom ételekből sem lesz hiány, illetve a vidámpark újra várja majd a szórakozni vágyókat.

Idén ősszel is megrendezik a Királyi Gasztronómiai Estet

Október 26-án újra megrendezi a város a Királyi Gasztronómiai Estet, amelyen II. Géza királyi udvarában hódolnak finomabbnál finomabb ételekkel a városi népcsoportok, a civil egyesületek, a meghívott testvértelepülési delegációk és vendégcsoportok. Pályázatot nyújtott be a város a rendezési költségek finanszírozására. Ha jól alakulnak a dolgok, a Kárpát-medence minden tájáról tudnak barátokat hívni, és idén szeretnék megcélozni a Vajdaságot is, ahonnét új belépővel próbálnak szorosabb kapcsolatot kialakítani.

Az érdeklődők a bátaszéki eseményekkel kapcsolatban a Petőfi Sándor Művelődési Házban kaphatnak információt, de a könyvtár mellett található Turisztikai Információs Pontban is várják az érdeklődőket. A legnagyobb közösségi portálon is megtalálható a város programja, a bátaszéki programok címen önálló honlapot is üzemeltetnek, amelyen megtalálható minden fontos hír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában