kitüntetés

2019.03.27. 18:10

Kitüntették Varga Andrást

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött fotó

Varga András kölesdi agrármérnököt a héten Magyar Gabonatermesztésért Díjjal tüntette ki Feldmann Zsolt államtitkár és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke.

Varga András 1953-ban született Szekszárdon, itt végezte a mezőgazdasági technikumot, majd Mosonmagyaróvárra került az agráregyetemre.

Ezt követően Kölesdre került, ahol a háromszázhúsz főt foglalkoztató termelőszövetkezetben irányította a termelést. Az átalakulások után szövetkezeti elnök, majd az alapított Kft ügyvezetője lett és nyugdíjazásig viselte ezt a tisztséget.

A GOSZ tevékenységéhez már az alapításkor csatlakozott, megszervezte a GOSZ Tolna megyei választmányát, melyben tisztséget is vállalt. Munkáját több állami kitüntetéssel is jutalmazták, 2011-ben a Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet is megkapta. Társadalmi szerepvállalásának egyik eredménye a kölesdi Népfőiskola, melyet tizennyolc évig vezetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában