tavaszváró

2019.03.05. 15:10

Színes programokat kínálnak a szekszárdiaknak

Népzenei verseny, nőnapi köszöntő és fáklyás felvonulás is lesz a hónapban.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Indul a tavasz, indulnak a programok, ezzel kezdte tegnap a sajtótájékoztatót Ács Rezső polgármester a Babits Mihály Kulturális Központban, ahol a város gazdag és sokszínű tavaszi programjait ismertették. Nőnapon azok a hölgyek, akik ellátogatnak a központba, virágot kapnak, ígérte a polgármester.

A tavaszi hónapok programjairól Zsikó Zoltán, a kulturális központ ügyvezető igazgatója beszélt részletesebben. Elsőként ő is a nőnapot említette, aznap Nő comment címmel egy rendhagyó talkshow-ra várják az érdeklődőket a központba, ahol este 7 órai kezdettel Ábel Anita, Balázsovits Edit, Falusi Mariann, Hadas Kriszta, Osvárt Andrea és Rákóczi Ferenc szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Március 15-ére, nemzeti ünnepünk méltó megünneplésére is készül a város. Március 14-én – ha az időjárás engedi – fáklyás felvonulás lesz a 48-as emlékműhöz. Este 6 órakor indul a menet a Babits kulturális központ főbejáratától. Március 15-én 10 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés a Béla király téren, ahol Ács Rezső polgármester mond beszédet, az ünnepi műsort pedig az idén a Szent József Iskolaközpont tanulói adják. Kiemelt eseménynek számít a Bogár István emlékére megrendezésre kerülő „Cinegemadár” megyei népzenei verseny is, mely a 90-es évek első felében indult és sok-sok évi kihagyás után a kulturális központ a tavalyi évben indította újra. Az idén is sok nevezés érkezett, 30 egyéni, 27 csoport, ami összesen 317 résztvevőt jelent a megye 26 településéről. A versenyzők két elődöntőben mutatják be produkcióikat március 6-án Szekszárdon, majd március 9-én Tamásiban. A döntőre április 6-án Szekszárdon kerül majd sor. Öt kiállítás, hét színházi előadás, koncertek, köztük a Zorán nagykoncert és számos gyermekprogram várja az érdeklődőket tavasszal.

A májusi retro majális a Prométheusz parkban immár hagyomány Szekszárdon. Gyermek és családi műsorokkal, koncertekkel, retró játékokkal, kézműves és kirakodóvásárral, étkes sátrakkal várják az érdeklődőket. Vendégfellépő lesz Badár Sándor, a Dumaszínház tagja, a Roy és Ádám Trió, a Kaláka együttes és a Tücsök Zenés Színpad.

Május 25-én és 26-án lesz a Háry János Mesefesztivál a Szent István téren. A fesztiválon idén a Grimm testvérek meséi kapják a főszerepet. A gyereknapi mesefesztiválon lesz minden, ami a gyerekek és szüleik számára izgalmas lehet, ígérik a szervezők, így többek között mesés kalandpark, aktív játszóház és bábelőadások is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában