közös szervezés

2019.04.29. 07:00

Az első majálist tartják Szőlőhegyen

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél (archív, illusztráció)

Szekszárd – Idén első alkalommal szervezzük meg a Szőlőhegyi Majálist, amely a korábbi majálisokat szeretné felidézni. Azt az időszakot, amikor Szőlőhegyen még volt iskola, óvoda, mozi, kultúrház, több bolt, kocsma, imaterem, könyvtár és még sorolhatnám – mondta lapunknak János Anna, a Fehérgyűrű Közhasznú Egyesület irodavezetője, a Tolna Megyei Felnőtt Diabetesesek Egyesületének vezetője.

Az idejét nem sajnálva tavaly nyáron első alkalommal hívott össze falugyűlést, amelyre tíz–tizenöt lakos volt kíváncsi. Elmondta, ahogy telt az idő, úgy nőtt a megjelentek létszáma. Az egyik ilyen tél végi beszélgetésüknél jött az ötlet, hogy újra kellene szervezniük a majálist.

Nagy örömükre sokan jelentkeztek, ki miben tudna segíteni. Elsősorban a gyerekeket, a fiatal családokat szeretnénk megszólítani, akik mostanában, az elmúlt néhány évben költöztek Szőlőhegyre. A majálison tréfás vetélkedőket, kispályás focikupát terveznek, légvárat, tűzoltó autót, habpartit. A vetélkedőkhöz az egyik szőlőhegyi lakostól támogatásként például kupákat, érmeket és okleveleket kaptak, amelyeket a sportolóknak adnak majd át.

A szervezők sajnos még nem mindent tudtak megoldani, hiányzik néhány dolog – néhány pad és asztal, és a mobil illemhely is – amelynek költsége meghaladja lehetőségeiket.

Pályázati lehetőségeik nincsenek, hiszen esetükben nem civil szervezetről van ugyanis szó, hanem egy lakóközösségről, akiknek mindent önerőből kell megoldaniuk, ezért nehezebb a feladatuk a szervezéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában