fotópályázat

2019.04.23. 11:30

Egy olaszországi út terelte a fotózás felé

A Magyar Földrajzi Társaság kiírásán és az Országos Középiskolai Fotópályázaton is első helyezést ért el a szekszárdi Ruip Gergő.

Hanol Erzsébet

Fotó: Czakó Balázs

A Bogyiszlói Őstölgyes maga mögé utasította a norvégiai Kings Bayt, a fényfürdőben úszó Rómát és Európa még megannyi táját Ruip Gergő fotójának köszönhetően. A szekszárdi fiatalember a Magyar Földrajzi Társaság a Földrajz Éjszakája 2019 Európai Fotóversenyén ért el első helyezést. A kívánságok éjszakája című kép a közösségi médiában elért nagy számú kedvelésnek köszönhetően került az országos döntőbe, és innen a zsűri továbbjuttatta a nemzetközi fordulóba, ahol a szakmai döntnökök ismét az első helyre sorolták. Nem ez Gergő egyetlen sikere a közelmúltból, ugyanis az Országos Középiskolai Fotópályázaton A horgász éjszakai látképe című fényképe első helyet és a Mecseki Fotóklub különdíját jelentette számára.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tizenegyedikes diákja elmondta, hogy két éve kezdett el fotózni. Földrajztanára, Gruber László olaszországi kirándulást szervezett, és Gergő ezt megelőzően vásárolt egy turista-fényképezőgépet. Először csak otthon készített képeket, majd az út során, és később különböző szakirodalmak, illetve az internet segítségével autodidakta módon képezte magát. Másfél éve egy komolyabb felszerelésre váltotta a turistagépet, és egy éve már munkákat is vállal: portrék készítésére, esküvők, rendezvények megörökítésére kérik fel.

Kedvence azonban a természet-, a tájfotózás. Kedveli a naplementét, a napfelkeltét, a csillagok és a viharok fényképezését. Tavaly júniusban többekkel együtt Tolnán állított ki, idén februárban pedig iskolájában mutatkozott be. Pályázaton most először tette próbára magát és a fotóit. A jövőt firtató kérdésre válaszolva elmondta, hogy a filmezés is érdekli, valamint utazni szeretne, és a világ különböző pontjairól fotókkal hazatérni. Legközelebb egy olaszországi vulkántúra van kilátásban – szintén iskolai szervezésben –, míg októberben barátokkal Izlandot fedezik fel.

A kívánságok éjszakája című fotó a Bogyiszlói Őstölgyesnél készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában