előadások

2019.04.08. 19:10

Fiatal dokik vizitáltak a MAG-Házban

Tavaly diplomázott fiatal orvosok – köztük két tolnai – voltak a vendégei egy nem éppen szokványos egészségnapnak, amelyet a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre rendezett.

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock illusztráció

A MAG-Házban nagy érdeklődés mellett lezajlott eseményen bőrgyógyászati, pszichiátriai, belgyógyászati, aneszteziológiai, intenzív terápiás és háziorvosi témákról is hangzott el előadás.

Dr. Szebényi Júlia a túlzásba vitt napozás ártalmairól, a veszélyes bőrdaganatokról és a HPV vírus elleni védekezésről beszélt. Dr. Szekeres Zsolt a legtöbb embert érintő keringési betegségekről és azok megelőzéséről referált. Dr. Steinbach Gergő a háziorvosoknak az egészségmegőrzésben betöltött szerepéről tartott előadást. Dr. Schrick Diána – aki a Pécsi Tudományegyetem idei utazó nagykövete is – előadásában az akut betegellátás útvesztői és az altatóorvosok mindennapjai kerültek terítékre. Ő ismertette vázlatosan az ötödik meghívott rezidens, a más irányú kötelezettsége miatt távol maradni kényszerült dr. Rostás-Szabó Miklós az időskori depresszióról szóló referátumát is.

Az előadások nagy tetszést arattak a főként az idősebb generációhoz tartozó hallgatóság körében. Közérthető, fiatalos, pörgős referátumok hangzottak el, számos praktikus tanáccsal is ellátva a közönséget.

A rendezvényen jelen levő dr. Barna Györgyi, Tolna vezető háziorvosa dicsérte a vándorló szépkorúak kezdeményezését. Elmondta, hogy nagyon élvezte az előadásokat, azok szakmai és gyakorlati szempontból is kiválóak voltak.

Az egészségnapon körömdiagnosztikára, illetve a Tilia gyógyszertárnak köszönhetően ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésre is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában