sajtótájékoztató

2019.04.24. 09:30

Fontos a városi utak fejlesztése

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Mire megy el a pénz? – tette fel a kérdést keddi sajtótájékoztatóján Rácz Zoltán, az MSZP városi önkormányzati képviselője. Hozzátette, mindenki örül annak, hogy Szekszárd rengeteg pénzt kap. Tavaly az egyik nagy tétel az útépítés volt, amelyre 3,3 milliárd forintot kapott a város, az összeg az idén 4 milliárd lesz.

Számítása szerint egy négyzetméter aszfaltburkolatú út 3500 forintba került 5 centi vastagságban, a felmaratás négyzetmétere pedig 1200 forint. Hat méteres útszélességgel és tízezer forintjával számolva, mert vannak például aknafedelek, amik megdrágítják a beruházást, akkor az említett összeg 122 kilométer út teljes aszfaltcseréjére elegendő. A város úthálózata pedig 121 kilométer. Tavaly 2 kilométer belterületi és 6 kilométer külterületi út készült el.

Idén egy új körforgalom lesz a Tesco-nál, egy vasúti átjáró és egy kerékpárút készül el, és várhatóan az elkerülő út 2,2 kilométernyi új külterületi szakasza épül meg, mondta a képviselő. A városháza energetikai felújítása pedig több mint 100 év alatt térül meg, közölte Rácz Zoltán, hiszen több mint 600 millió forintot költöttek rá. A megtakarítás pedig évi 5 millió forint.

– Amennyiben Rácz Zoltánon múlna, akkor egyetlen fejlesztés sem valósulna meg Szekszárdon. Ahogyan – érdemi javaslat nélkül – a költségvetést, úgy a 2019. évi városi fejlesztéseket sem támogatta. A szocialista képviselő fenti mondatai tele vannak tárgyi tévedéssel és kibogozhatatlan állításokkal – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra Kővári László, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában