interaktív táblák

2019.05.20. 19:10

Átadták a német tanösvényt Bátaszéken

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület és a Bátaszéki Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében mutatták be a német nemzetiségi tanösvényt vasárnap.

Bátaszéken hét, úgynevezett interaktív tábla jelzi a város területén – mindegyiknek más és más a témája – hogy valamikor erre a településre is úgy telepítették be a németeket, akik aztán itt új hazára leltek. A bátaszéki tanösvény projektfelelősei: Wittendorfer Ildikó, Gombkötőné Kemény Krisztina és Kardos Gábor voltak. A rendezvényen részt vett többek között dr. Bozsolik Róbert polgármester, dr. Józan-Jilling Mihály, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tanácsnoka, dr. Gerner Éva, az Unser Bildschirm felelős szerkesztője, a bátaszéki tanösvény szakértője.

Bátaszéken kívül öt település készítette el a maga tanösvényét: Somberek, Pilisszentiván, Feked, Tarján, és Mecseknádasd. Mindegyik a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kezdeményezésére, a Németországi Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával épült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában