verseny

2019.05.31. 20:00

Az Atomerőmű tűzoltói nyerték a megyei versenyt

A megyei tűzoltóverseny helyszíne volt ma a szekszárdi sportpálya. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség által szervezett hagyományos megmérettetésen a szekszárdi, a paksi és a dombóvári hivatásos tűzoltóságok csapatai indultak, valamint a megye egyetlen létesítményi tűzoltósága, az Atomerőmű Tűzoltóság képviseltette magát, és teljesítették a három versenyszámot.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

A 4x100 méteres váltófutás során a csapat első tagja a kisház megmászásával kezdett, az őt követő tűzoltó palánkmászással folytatta, a harmadik csapattag a gerendafutást követően sugarat szerelt, a váltó negyedik tagja pedig a tálcatűz oltását követően ért célba. Ezt a kismotorfecskendő szerelés követte, az utolsó versenyszám pedig a 100 méteres egyéni akadálypálya volt, ahol a versenyzőknek a palánk átmászását követően egy gerendán kellett átfutniuk, végül a sugárszerelés után célba érniük. Természetesen mindezt a lehető leggyorsabban és szabályosan végrehajtva.

Összetettben az Atomerőmű Tűzoltóság csapata nyert. Az okleveleket és a kupákat dr. Balázs Gábor igazgató és Martinka István alelnök nyújtotta át. A legjobb szekszárdi versenyzőként Klézl Tamás egy borválogatást vehetett át a város felajánlásában. Ezt dr. Máté István képviselő adta át.

Eredmények, összetett: 1. Atomerőmű Tűzoltóság, 2. Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 3. Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 4. Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. 4x100 méteres váltófutás: 1. Szekszárdi HTP, 2. Dombóvári HTP, 3. Atomerőmű, 4. Paksi HTP. Kismotorfecskendő szerelés: 1. Atomerőmű, 2. Dombóvári HTP, 3. Paksi HTP, 4. Szekszárdi HTP. 100 méteres akadálypálya csapatban: 1. Atomerőmű, 2. Szekszárdi HTP, 3. Dombóvári HTP, 4. Paksi HTP. 100 méteres egyéni akadálypálya: 1. Klézl Tamás (Szekszárdi HTP), 2. Szabó Tamás (Atomerőmű), 3. Nagy Kornél (Dombóvári HTP).

Holnap az önkormányzati és önkéntes tűzoltók mérik össze erejüket a szekszárdi sportpályán. A versenyhez családi program is kapcsolódik. A gyerekeket kézműves foglalkozás, tűzmegelőzési sátor, füstsátor várja, lesz célba lövés puttonyfecskendővel, sugárvédelmi jármű bemutató, társas és ügyességi játékok, tálcatűz oltás.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában