környezetszépítő akció

2019.05.17. 10:30

Egykori iskolájuk területét gondozták

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

„Nyitni kék...” környezetszépítő akciót szervezett az Uzdi Diákok Baráti Társasága, és a közelmúltban kitakarították, gyomlálással, öntözéssel és fűkaszálással széppé tették egykori óvodájuk és iskolájuk területét. Az egykori Fördős Kúria, a későbbi iskola ma ifjúsági szálláshely, ahol a nyár folyamán különböző programok résztvevőit, köztük képzőművész alkotótábor tagjait fogadják. A programhoz csatlakoztak a Sárszentlőrinc–Uzdért Egyesület tagjai, a képviselő-testület néhány tagja és a falu értékteremtő lakosai.

Az Uzdi Diákok Baráti Társasága felvállalta a programok szervezése mellett egykori igazgató-tanítójuk, Renkecz József által évtizedeken keresztül gyűjtött és gondozott helytörténeti gyűjtemény rendezését, állagmegőrzését és a látogathatóság megteremtését. Ebben a Wosinsky Mór Megyei Múzeum van a segítségükre. Dr. Farkasfalvi József, a társaság elnöke elmondta, hogy a sárszentlőrinci önkormányzat pályázatot nyújt be az egykori tanítói szolgálati lakások átalakítására, hogy ott rendezhessék be a Renkecz József Helytörténeti Gyűjteményt.

Az egykori diákok jelentős munkát végeztek a pályázati dokumentációk előkészítésében, illetve mintegy hárommillió forint értékű saját munkavégzést is felajánlottak a megvalósítás érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában