falunap

2019.05.13. 19:10

Elszármazottak találkozója, főző-, továbbá pálinka és párlatverseny is volt Bátán

Mauthner Ilona

Zsúfolt és színes programot kínált a település a helybelieknek és a vendégeiknek egyaránt az elmúlt hétvégén. Falunap, elszármazottak találkozója, főzőverseny, asztalitenisz-verseny, nemzetközi pálinka- és párlatverseny, lakodalmas kalácssütő verseny és emellett kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, ugrálóvár a gyerekeknek és számtalan fellépő a szórakoztatás területéről.

Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere elmondta, a testvértelepüléseikről – a horvátországi Batináról és a romániai Árkosból – is érkeztek vendégek, polgármesterek. A XVII. Bánki Kupára több mint hetven asztaliteniszező versenyző jelentkezett. Hetedik alkalommal rendezték meg az elszármazottak találkozóját, idén is szép számmal érkeztek a faluba, ahová nagyon sok emlék fűzte őket. Heten jelentkeztek a lakodalmaskalács-sütő versenyre, ehhez az alapanyagokat az önkormányzat biztosította.

Átadták a díszpolgári címet is, idén Balogh Imréné, a helyi Tájház vezetője vehette át a munkájának elismerése jeléül. A posztumusz díszpolgári címet Czencz János festőművész és leánya, Huszár Ferencné Czencz Marietta kapta.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyt, melyre idén 670-en küldtek mintát. A kiváló szakemberekből álló zsűri három napig bírálta az itókákat, az eredményhirdetésre szombaton, a falunapon került sor.

Nagy sikere volt annak a kiállításnak is a művelődési házban, mely „Ilyen volt, ilyen lett” címmel az összes önkormányzati középületet mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában