rendezvény

2019.05.08. 19:10

Közös programok, egymás segítése a megállapodás

Venter Marianna

Fotó: Shutterstock illusztráció

Nagy érdeklődés kísérte a Szekszárdi Magyarnóta Klub tavaszi rendezvényét, melyet húsvét után tartottak a Babits kulturális központban. Mint arról Csepregi Antalné, a klub vezetője beszámolt, a locsolóbálon a főszerep a magyarnóta mellett a hagyományőrzésé volt. A vendégek örömmel fogadták a locsolkodást, emellett megmérhették magukat a hímestojás festő és locsolóversmondó versenyen egyaránt. A nóták hallgatása mellett pedig kellemes zenére táncolhattak.

A nagyszámú közönség tanúja lehetett egy szép kezdeményezésnek is. Ez alkalommal került sor ugyanis a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre és a Szekszárdi Magyarnóta Klub közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. A szeretet, barátság, tolerancia mottó jegyében a két civil szervezet írásban fektette le, hogy segítik, támogatják egymás rendezvényeit , azokon aktívan részt vesznek, közreműködnek. A dokumentum ismertetését követően a tolnaiak nevében Zsinka János, a nótaklub képviseletében Csepregi Antalné aláírásukkal tették azt hivatalossá.

Mindkét szervezetre jellemző , hogy tagjai elsősorban az idősebb korosztályából kerülnek ki, akik ezzel a megállapodással még több lehetőséghez jutnak egymás megismerésére, számukra ajánlott programokon való részvételre. Első közös alkalom volt erre a murgai önkormányzat meghívása a murgai retro majálisra, ahol a vándorló szépkorúak és a szekszárdi magyarnóta csapat együtt szórakoztatta Tolna megye legkisebb településének polgárait, és egyúttal élvezhette a szép fekvésű településen a friss tavaszi levegőn a helyiek vendégszeretetét. Emellett egy érdekes előadást hallgathattak meg, és kipróbálhatták a senior tánc és a közös éneklés lélekgyógyító hatásait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában