nevelői közösség

2019.06.02. 11:30

Közel ötven nyugdíjas óvónő találkozott

Közel ötvenen jelentek meg a Tolna Megyei Nyugdíjas Óvónők XVII. Szakmai és Baráti Találkozóján, amelyet a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében tartottak. A csütörtöki eseményt a Mentálhigiénés Műhely Brunszvik Teréz Nyugdíjas Óvodapedagógusok Köre szervezte.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvény baráti beszélgetésekkel, óvodatörténeti értékek, hagyatékok átadásával kezdődött, majd Borsiczkyné Ágnes csellószólója és Lázár Noémi orgonajátéka köszöntötte a résztvevőket. Borsiczkyné Ágnes és Tóthné Mészáros Kati kétszólamú éneke dalra is fakasztotta a jelenlévőket. Az ünnepi műsort a Szekszárdi Kadarka utcai óvoda nagycsoportosainak Palotás tánca tette feledhetetlenné.

Az immár hagyománnyá vált találkozót kezdetektől Fábián Andrásné Terike, nyugdíjas óvodapedagógus szervezi. Ő idén nem tudott személyesen részt venni az eseményen, ezért kihangosított telefonon keresztül köszöntötte a vendégeket. Egyúttal hangsúlyozta, a tanácskozások mindannyiuk testi és lelki épülését szolgálják, összetartó erőt jelentenek a mindennapokban.

A találkozó résztvevői délben köszöntötték az arany- és gyémántdiplomásokat, megemlékeztek a jelentősebb eseményekről, elhunyt kolléganőkről, majd átadták a Brunsz­vik Teréz-emlékplaketteket. Idén ezt Kovács Józsefné (Szekszárd) és Jagicza Sándorné (Tolna) kapta.

Az esemény egészen délután két óráig tartott. A résztvevők a saját maguk készítette szendvicsek, aprósütemények, valamint üdítőitalok fogyasztása mellett beszélgettek, nosztalgiáztak.

„A gyökerek tartják a fát”

A délelőtti előadásokat „A gyökerek tartják a fát!”, múltunk és jelenünk bemutatása témakörében tartották. Botosné Theisz Aranka óvodapedagógus gyerekkora egészen felnőtt koráig a zenéről szólt, játszott hegedűn, tárogatón, fúvós hangszereken, a tudását az óvodában át tudta adni a gyerekeknek. Kissné Zsuzsa bátaszéki óvónő elmesélte, hogy ugyan az ő életéből kimaradt a zene, de a felkérésére sok előadó adott minikoncerteket a piciknek. Negyvenkét év után vonult nyugdíjba, és olyan fájdalom maradt a lelkében, hogy mikor hosszú idő után elsétált az óvoda mellett, kicsordultak a könnyei. Nagy Istvánné Ilike sióagárdi óvónő is szeretettel beszélt az életútját meghatározó emberekről és a Baba-mama klub örömeiről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában