zöldhulladék

2019.06.19. 16:20

Plusz egy zöld járatot indít a város

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock

Saját költségén havonta plusz egy zöldhulladék-gyűjtő járatot indít a szekszárdi önkormányzat. Erről Bodó Kata környezetvédelmi ügyintéző tájékoztatott a mai napon. Azt is elmondta, hogy emellett minden zöld területtel rendelkező szekszárdi ingatlantulajdonos havonta ingyenesen öt darab kukoricaliszt alapú, lebomló zsákot kap a várostól. Hivatalosan egy jár, ezt és a további öt darabot minden hónapban az Alisca Terra Nkft. ügyfélszolgálatán vehetnek át az érintettek. Máté Péter önkormányzati tanácsos arról beszélt, hogy az elmúlt évben még két hetente szállították el a zöld hulladékot. A lakosság ezt szokta meg, és erre is van igény, így ezt igyekeztek visszaállítani. A település minden hónapban ötezer lebomló zsákot vásárol.

A családi házas övezetben élők részletes tájékoztatót és a zöld járatokat feltüntető naptárat kapnak ezekben a napokban. A plusz járat minden hónap negyedik szombatján várható, így a most következő szombaton is.

Június 24-én, hétfőtől a lakosság ismét szállíthat veszélyes hulladékot a szekszárdi Damjanich utcai hulladéklerakóba. A beszállítható hulladékfajtákat a regionális hulladékgazdálkodási cég a honlapján, a www.aliscaterra.hu-n közzéteszi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában