Völgységi Könyvfesztivál

2019.06.23. 16:00

Tizenkilencedik alkalommal ünnepelték a könyveket

Sok látogatót vonzott a XIX. Völgységi Könyvfesztivál, amelynek Bonyhádon a Perczel kert adott otthont.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A háromnapos rendezvénysorozat izgalmas gyermek- és felnőttprogramokkal, író-olvasó találkozókkal, könyvekkel, vásárlási lehetőségekkel várta a könyvszerető közönséget. Az esemény első napján eredményt hirdettek: „A könyvtárért, a kultúráért” díjat Máté Réka fotós kapta. Markovicsné Schreiber Hilda az óvodamúzeum létrehozója és Schnell-Nagy Erika, a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár igazgatója pedig a „Tájak, városok, emberek iskolai olvasmányaim alapján” című rajzpályázat eredményeit ismertették.

Pénteken Balázsy Panna legújabb Csini?! könyvének, másnap pedig Jerry Bridges: Megtűrt bűneink című alkotásának bemutatóján lehetett részt venni.

M. Kácsor Zoltán meseíróval, a Garázs bagázs mesekönyv-sorozat, illetve az Utazás Dínomdánomba, a Sárkánytörvény és az Acsargó-mocsarak meseregények szerzőjével a Kolibri kiadó sátránál találkoztunk. Nem csak íróként, hanem a kiadó képviselőjeként is jelen volt, nála lehetett megvásárolni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra és az Ünnepi Könyvhétre megjelent legújabb gyerekkönyveket. A Kolibri kiadó összesen 36 alkotással volt jelen a Völgységi Könyvfesztiválon.

– A gyerekek olvasási szokásai között nagy különbségek vannak, például a kiskamaszok egy része a mitikus, másik része a realista világ iránt érdeklődik, így a mesekönyvekben hol a fantasy, hol a krimi műfajok a legnépszerűbbek – mondta M. Kácsor Zoltán, hozzátéve, hogy a toposzok használata mellett egy-egy könyv sikere leginkább az író tehetségén múlik, annak idején például a Winnetou történetek népszerűsége is ennek volt köszönhető.

Schnell-Nagy Erika könyvtárigazgató huszonkét éve dolgozik az intézményben, így mind a tizenkilenc Völgységi Könyvfesztivál szervezésében részt vett. – Minden korosztálynak szerveztünk programokat, és miután idén megkaptuk a város mobilszínpadát, még kiválóbb lehetőségeket tudtunk biztosítani a hozzánk érkező íróknak, előadóknak. Az Élőváros pályázatnak köszönhetően több és színesebb programot tudtunk szervezni, többek között Bede Róbert mesterszakács is eljött hozzánk, és a Night Projection fényszínháza zárta a pénteki programot – mondta Schnell-Nagy Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában