mozgalom

2019.06.30. 15:15

Tolnanémedi szépül a fiataloknak köszönhetően

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Három helyi fiatal, Ács Dóra, Oroszi Fanni és Mezei Lajos megalapította a „Tiszta Környezet = Tiszta Élet” mozgalmat, mert szerettek volna valamit tenni a lakóhelyük védelméért. Az ötleteiket megmutatták Vígh László polgármesternek, akinek a támogatásával már több sikeres projektet meg is valósítottak.

Még a megalakuláskor, márciusban tartották első előadásukat a tolnanémedi általános iskolásoknak. A téma a légszennyezés volt. A következő hónapban „Együtt a közös célért!” elnevezéssel rendezték meg első környezetvédelmi túrájukat, amelyen a fő program, mint arról korábban lapunk beszámolt, a mozgalom által kijelölt, körülbelül kilenc kilométeres útvonalon túrázással egybekötött szemétszedés volt, és amelynek során rengeteg hulladékot sikerült összegyűjteniük.

Fotó: Beküldött kép

A „Tiszta Környezet = Tiszta Élet” mozgalom ezután június végén Nyárindító Tábort rendezett a helyi Művelődési Házban környezetvédelmi- és szórakoztató programokkal. Ennek során többek között kincskeresés, szelektív hulladékgyűjtés és a természettel kapcsolatos tesztek várták a jelentkezőket. Harminc gyermek, óvodás és alsó tagozatos általános iskolás vett részt a táborban, ahol nagyon jól érezték magukat. Jutalomként csokoládét, cukorkát, nyalókát és játékokat kaptak, amelyeket helyi felajánlásokból gyűjtöttek össze a szervezők.

Támogatóik: Tolnanémedi Község Önkormányzata, Vígh László polgármester, Horváth Gyöngyi, Marekkel Sándorné, Ifjú Lászlóné, Ágota Józsefné és Acsádi Stefánia, valamint a szervezők szülei voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában