pedagógusnap

2019.06.03. 17:30

Virággal köszöntötték megyénkben a pedagógusokat

A megye szinte minden településén, ahol van iskola vagy óvoda, június első vasárnapján köszöntötték a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Hazánkban 1952. június 7-én ünnepelték először ezt a napot, és ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, később egyes kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

Szekszárdon, a Szent József katolikus általános iskolában százhetven diák köszöntötte hétfőn reggel, egy kis ünnepség keretében az intézményben dolgozó húsz pedagógust. Fodor Mihályné igazgató elmondta, a szülői munkaközösség szervezte a műsort, versekkel, dalokkal és sok-sok virággal, apró ajándékokkal köszönték meg a tanítók, tanárok áldozatos munkáját.

Ezen a napon avatták fel a Bakó Ernő népi iparművész által készített feszületet is, amit egy lépcsőfordulóban helyeztek el az iskolában. Így minden nap szembesülnek a diákok, tanárok ezzel a gyönyörű és fájdalmas alkotással, mondta az igazgató.

Pakson pénteken ünnepelték a pedagógusokat. Szabó Péter polgármester mondott köszöntőt, kiemelve, hogy a pedagógus a jövő embere is, aki folyamatosan hiszi és látja a jót saját hivatásában, a rábízott gyermekek lelkében, személyiségében. Az ünnepségen adták át a Gyermekeinkért díjat, amellyel idén Ziliziné Petrik Klárát és Nagy Mártát ismerték el. Köszöntötték a nyugdíjba vonulókat is, illetve aranydiplomát vehetett át Hirczi Józsefné, gyémántdiplomát Kern Györgyné és Gyutai Attiláné, valamint vasdiplomát Karszt Jánosné és Sárán Jenőné.

Bátaszéken dr. Bozsolik Róbert polgármester személyesen köszönte meg az óvodai, az általános iskolai és a gimnáziumi – közel kilencszáz – dolgozó lelkiismeretes munkáját. A településen 2002 óta hagyomány, hogy nem csak köszöntik a pedagógusokat, hanem a Város Napján átadják a Város Kiváló Pedagógusa díjat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában