katolikus egyház

2019.08.27. 17:30

A plébános Cseh Tamás-dalokat énekel

A 2020-as, Magyarországon tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképe, a missziós kereszt már most járja az országot. Szekszárdon szeptember 5. és 7. között lesz.

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

A katolikus egyház a 2020 szeptemberében tartandó, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készül, melynek helyszíne Budapest lesz. A hívők ezreit megmozgató eseményt négyévente rendezik meg, más-más országban. Magyarországon most lesz másodszor, az előző 1938-ban volt itt.

Az Eucharisztia: Krisztus teste, mely a miséken ostya formájában van jelen. A kongresszuson ennek jobb megértését szolgálják a lelki programok és előadások, melyek az áldozatbemutatás, az áldozás fontosságát hangsúlyozzák.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképe, a missziós kereszt már most járja az országot, hogy segítse a felkészülést, a ráhangolódást. Szekszárdon szeptember 5. és 7. között lesz. Emiatt a Remete-kápolna búcsúját is egy nappal korábban, szeptember 7-én, szombaton tartják. (Egyébként Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án van.)

Petkó Tamás plébános – segítőivel – számos programot szervez ez alkalomból. A szeptember 7-ei missziós nap egyik fő célja, hogy a hitkeresőket és a nem hívőket is megszólítsák. Kimennek a térre, ahol még a plébános is színre lép, és Komjáthy Attila gitárkíséretével, Cseh Tamás- és Koncz Zsuzsa-dalokat énekel. Itt lesz Varga István jövőkutató, Csókay András agysebész, fellép a Csurgó zenekar és a Tücsök klub. A kisgyerekek játszóházban tölthetik az időt. Délelőtt és kora délután előadások lesznek a templomban és a közösségi házban. A belvárosi templomba, délután négyre várják a híveket szentségimádásra, és ötkor indul a zarándoklat a Remete-kápolnához, ahol hatkor lesz mise.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában