tábor

2019.08.06. 19:10

A Sommercamp játszva erősíti a nebulók német tudását

Szeri Árpád

20190806_Szekszárd_Nyári napközis foglalkozás a Dienes Valéria általános iskolában_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A nyelvgyakorlás mellett a hagyományok ápolásának is színtere a Német Nemzetiségi Napközi. A Libelle Német Játszóház Egyesület szervezésében zajló „Sommercamp” a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában található. Scherer-Csabai Gyöngyi táborvezető, német nyelvi tanító elmondta, hogy a gyermekek minden nap reggeltől délutánig vidám, színes, mozgásos játékok révén gyarapítják nyelvtudásukat, természetesen az életkori sajátosságok figyelembe vételével. A táborlakók jórészt alsó tagozatosok, de akad köztük néhány felsős, visszajáró diák.

Fotó: Mártonfai Dénes

A nebulók ma délelőtt Gulyás Éva útmutatásával kosarat fontak, Wigand Brigitta közreműködésével átismételték a zöldségek és gyümölcsök neveit, méghozzá kóstolóval egybekötve. Scherer Tamás mozgásos német játékot vezetett a sportpályán, Scherer-Csabai Gyöngyi irányítása mellett pedig a testrészek neveit sajátították el, táncos játék keretében. Holnap a gyermekek, pedagógusaik kíséretében, Somberekre kirándulnak, illetve egy tájházban interaktív foglalkozáson vesznek részt. Csütörtökön és pénteken újabb kalandokat élhet át a csapat, a tervek között egyaránt szerepel alagútban elbújó kisállatok felkutatása elemlámpával, bábjáték és mesefeldolgozás, valamint fénykép nézegetés a hét élményeiről.

– Azért jó itt lenni, mert könyvek, füzetek nélkül, játékokkal gyakoroljuk a német nyelvet – tolmácsolta a táborlakók egyöntetű véleményét Scherer-Csabai Gyöngyi. A pedagógus hozzátette, hogy köszönet illeti a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzatot, hiszen ez az élményt adó rendezvény a testület támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában