családi piknik

2019.09.30. 07:00

A lengyel-annafürdői erdei családi piknik átütő sikert aratott

Nem túlzás azt állítani, hogy a Gyulaj Zrt. lengyel-annafürdői rendezvénye a vártnál is kellemesebb meglepetésben és nagyobb élményben részesítette a közönséget.

Szeri Árpád

Fotó: Antli István

A családi piknik az erdőben elnevezésű, múlt szombati, egész napos fesztivál legkevesebb ezer érdeklődőt vonzott a vadregényes helyszínre.

A különböző helyszíneken – nagy színpad, vendégház, tópart – zajló programok egyaránt hívogatták a fiatalabbakat és idősebbeket. Kora délelőtt elkezdődött a Rumcájsz erdei főzőverseny és kellemes illatok jelezték, hogy készül a székely töltött káposzta, a sült tarja, avagy a vaddisznópörkölt. A tájfutó versenyt Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész egy elöltöltős flinta elsütésével indította útjára.

A treófeaszemlét Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Bors Richárd, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 szakmai igazgatója. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, mint fővédnök, levélben köszöntötte a piknik szervezőit és minden résztvevőjét.

Gál László ágazatvezető a rendezőség nevében elmondta: a művészi produkciók zenéjükben is idézték az erdő őserejét és hangulatát. Ezért is aratott óriási sikert a dorombos Varkocs együttes, valamint a Kerekes Band Ethno Funk muzsikája.

Kristóf Ágnes családjával együtt Szekszárdról érkezett a piknikre. Az autós vendégeket hatalmas parkoló és számos, segítőkész irányító fogadta. Szintén alapvetően hozzájárult a komfortérzéshez a rengeteg, makulátlanul tiszta mobil toilett.

– Találkoztunk A mi kis falunk című sorozat állatorvosával, azaz Reviczky Gábor színművésszel, aki készségesen fogadta a szelfizőket – mondta Kristóf Ágnes. – Eljutottunk a gímtrófeákig, ez is nagyon tetszett mindenkinek, sokan odaálltak, avagy odaültek az agancsok alá. Rengetegen voltunk, jó időt fogtunk ki és mindenki kulturáltan viselkedett. Ha lesz jövőre folytatás, ismét itt leszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában