oktatás

2019.09.04. 13:00

Másik épületben kezdték el a tanévet

Megtörtént a költözés a tolnai templom mögötti, Szent Imre utcai iskolából a templom másik oldalán levő, Kossuth utcai emeletes iskola épületébe.

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock

Mint azt megírtuk, a tolnai Szent Mór katolikus általános iskola a tanév végével befejezte működését. A fenntartó, a Pécsi Egyházmegye ez év februárban úgy döntött, hogy bezárja az emeletes épületben működő iskolát. Később úgy módosították a döntést, hogy a fenntartói jogot átadják a Szekszárdi Tankerületi Központnak, amivel lehetővé vált, hogy szeptembertől az ingatlant továbbra is oktatási célra használják.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a katolikus iskola épületébe átköltözik a szomszédos iskolaépületben eddig működött, állami fenntartású Széchenyi-iskola felső tagozata.

Az új felállás kapcsán módosítani kell a tolnai önkormányzat, mint a Szent Imre utcai iskolaépület tulajdonosa, és a tankerület, mint fenntartó közötti szerződést. Ennek lényege, hogy a tankerületi központ augusztus 31-ével visszaadja az épületet a városnak. Az immár üres ingatlan fenntartását onnantól az önkormányzat biztosítja, a Tolnai Intézményműködtető Központ (TIK) révén. A szerződés módosításáról rendkívüli ülésén döntött a tolnai testület.

Appelshoffer Ágnes polgármester ezzel kapcsolatban az ülésen elmondta: a Pécsi Egyházmegye vezetői már jelezték, hogy megvásárolnák az üressé vált Szent Imre utcai ingatlant a várostól. A polgármester azonban úgy véli, nem lenne elegáns a közelgő önkormányzati választások előtt dönteni erről a kérdésről. Ezért azt javasolta, hogy majd az újonnan felálló testület tárgyalja a témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában