Önkéntesek napja

2019.09.22. 20:00

Másokért végeznek áldozatos munkát

Az Önkéntesek napja alkalmából rendezték meg szombaton a Hála–Gálát Szekszárdon a Mentálhigiénés Műhely, a Civil Kerekasztal és az önkormányzat szervezésében.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A rendezők a Babits Mihály Kulturális Központ előterébe várták az érdeklődőket, akiket nem sokkal reggel kilenc órától a Csobogó együttes közönségcsalogató muzsikája fogadott. Tíz órakor megkezdődött a civil szervezetek, önkéntes kezdeményezések bemutatkozása, zenés-táncos műsorok közepette. Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának elnöke megnyitójában arról beszélt, hogy tapasztalatai szerint a középiskolás fiatalok döntő többsége a kötelező önkéntes munkát nem teherként, hanem lehetőségként éli meg, lehet rájuk számítani, ifjonti lendülettel, fegyelmezetten látják el tennivalóikat.

A Csobogó együttes muzsikája csalogatta a közönséget Fotó: Mártonfai Dénes

A rendezvényen egymást követte a Szekszárdi Gitár Egyesület, a „Segíts Rajtam!” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány, a Szekszárdi Magyarnóta Klub, az Iberican Táncegyesület, a Baka István Általános Iskola zenés-labdás csoportja, az Alisca Taekwondo Klub, a Tücsök Zenés Színpad több szólista kiválósága, a Hikari Aikido Egyesület, a Magyarországi Német Színház, a Gemenc TáncSport Egyesület, Bognár Cecil, az AlisCountry csoport, a szekszárdi zumbás csapata Sági Ildikó vezetésével, majd pedig Pecze István.

A Hála–Gálán a műsorvezetést magára vállaló Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke felkérésére Tóthi Jánosné, a Szekszárdi Civil Kerekasztal elnökhelyettese, valamint Misetics Gábor titkár adta át a Szomjú-díjakat. Egyéni kategóriában dr. Garay Zoltánné, az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete (ÉFOÉSZ) elnöke kapta meg ezt az elismerést. Dr. Garay Zoltánné több mint négy évtizede végez áldozatos, odaadó, példaértékű munkát a halmozottan hátrányos helyzetűek érdekében.

Közösségi kategóriában a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület érdemelte ki a díjat. A csapat 2000-ben alakult, azóta nemcsak élénk és elismerésre méltó művészeti, hanem kiemelkedő közösségi munka is jellemzi, tevékenységük révén számos iskolának, intézménynek nyújtanak segítséget.

A foltvarrók közösségi munkáját is elismerték Fotó: Mártonfai Dénes

Pócs Margit elmondta, hogy miután szeptember 21-e a Hála Világnapja, külön öröm és megerősítés, hogy Szekszárdon is éppen ezen a napon zajlott le a rendezvény, mely egyébként tizenhat éves múlttal rendelkezik. Tartalmas, sokszínű műsorral hívhatták fel a figyelmet arra, hogy nagyon sokan vannak, akik saját idejükből, életükből áldoznak másokra, önzetlenül és minden ellenszolgáltatás nélkül.

Borítókép: A Szomjú-díjat egyéni kategóriában idén dr. Garay Zoltánné vehette át Tóthi Jánosnétől és Misetics Gábortól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában