csapvíz népszerűsítő kampány

2019.10.07. 20:00

Az ezredik kancsót adták át Szekszárdon

Az ezredik üvegkancsót adta át Ács Rezső szekszárdi polgármester hétfőn délután az E.R.Ö.V ügyfélszolgálati irodájában. Mint kiderült, az önkormányzat csapvíz fogyasztást népszerűsítő kampánya igen népszerű a megyeszékhely lakói körében.

Budavári Kata

2019.10.07 Szekszárd Ács Rezső Szekszárd Polgármestere átadta az 1500. vizes palackot. A szekszárdi vízfogyasztást szeretnék ezzel népszerűsíteni. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Domsa Istvánné vette át az ezredik, és mivel egy családtagja kérését is teljesítenie kellett, az ezeregyedik üvegkancsót hétfőn délután az E.R.Ö.V. Zrt. ügyfélszolgálatán. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere azzal adta át az ivóedényeket, hogy a kancsóból és a kulacsból állítólag még jobban esik a szekszárdi víz.

Az önkormányzat csapvizet népszerűsítő környezetvédelmi kampánya igen népszerű, eddig több, mint ezerkétszáz fogyasztó regisztrált. A polgármester elmondta, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel további ötszáz kulacsot és kancsót rendeltek, és október 15-ig hosszabbítják meg az akciót, így lehet még jelentkezni.

A megyeszékhelyen egyébként évente száz tonna pet palackos ásványvizet vásárol a lakosság. A szekszárdiak átlagosan havonta kétezer forintot költenek a palackos vízre, amely így évente legalább huszonnégyezer forintjukba kerül. Érdemes inkább csapvizet inni, mert az nagyon jó minőségű, egészséges, könnyű hozzáférni, és olcsó is, hiszen literenként mindössze hatvan fillérbe kerül. Ráadásul a csapvíz a nap huszonnégy órájában a rendelkezésünkre áll, nem kell hazacipelni. Az is nyilvánvaló, hogy a csapvíz fogyasztásának jelentős környezetvédelmi hatása van, hiszen a pet palackokat össze kell gyűjteni, szeméttelepre szállítani, a műanyag pedig bekerülhet az élővizekbe.

Artim Andrásné, az E.R.Ö.V Zrt. vezérigazgatója elmondta, abban bízik, hogy megváltozik a fogyasztók szemlélete, és a mai fiataloknak, gyerekeknek az lesz a természetes, hogy csapvizet isznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában