ünnep

2019.10.20. 18:10

Barátokkal ünnepelték az évfordulót

Budavári Kata

20191019_Kakasd_Német Nemzetiségi Kórustalálkozó. Köszöntőt mondott Schellné Simcsik Orsolya Kakasd polgármestere _Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Találkozóval ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus szombaton a faluházban. Az összejövetelt az énekkar és a Német Kisebbségi Egyesület szervezte. Schellné Simcsik Orsolya polgármester az eseménnyel kapcsolatban röviden úgy fogalmazott: jó buli volt. Hivatalos volt mindenki, aki az együttest az elmúlt másfél évtizedben támogatta, valamint a helyi székely kórus, szekszárdi, tolnai, hajósi énekkarok, továbbá a jobbágyfalvai férfikórus. Az énekegyüttesek nem csupán a műsorban bizonyították, hogy arany torkuk van, hiszen azt követően a műsoros esten is fontos szerep jutott az éneklésnek.

A polgármester köszöntőjében az ünnepelt kórus történetét ismertette, ebből kiderült, hogy nem csupán a helyi események elmaradhatatlan fellépője, de szívesen invitálják a csapatot más településekre, sőt, külföldre is. Több alkalommal arany fokozatú minősítést ért el, és volt, hogy kiemelt aranyra értékelte a zsűri a kakasdiak tudását. A találkozón megelevenedett azoknak alakja is, akik már nem ünnepelhették a szép évfordulót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában