ÉrtékSték

2019.10.28. 09:30

Be kell vonni az időseket is

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Ismét ÉrtékSték előadáson vehettek részt az érdeklődők Kölesden. Kellényi Barbara közéleti.hu-n olvasható beszámolója szerint az előadás a Közösség fejlesztés vidéki közösségekben címet viselte.

Szilágyi Tamás, aki a szegedi egyetem volt professzora, pályázatíró és egyben közösségfejlesztési szakértő demográfiai statisztikákkal hívta fel a figyelmet arra, hogy új nézőpontot kell keresni a kistelepülések megtartó szerepével kapcsolatban. Meglátása szerint két fontos irány lehetséges, az egyik az oly sokszor emlegetett fiatalok elvándorlásának mérséklése. Az előadó ugyanakkor új perspektívát is nyitott, amely szerint az ötvenöt és hetven év közötti korosztályt kellene aktivizálni.

Szilágyi Tamás rámutatott, hogy az idősebb korosztályt bevonni a közösségi életbe olyan helyi problémákra is megoldást jelenthet, amelyre a központi irányításnak nincs megoldási javaslata. Azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy a nyugdíjas korosztály önálló érdekérvényesítő szervezetet alakítson magának, ez lehetőséget teremt pályázatokban való részvételre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában