a megye hét csodája

2019.10.03. 11:30

Elismerő névjegyet kaptak a természeti csodák

A világnak volt, Tolna megyének pedig már van hét csodája. Hét, a természet által létrehozott különlegességről van szó. Ezeket találtuk meg olvasóink segítségével. Tegnap a végéhez érkezett a kezdeményezés, legalábbis ebben a körben. Szerkesztőségünkbe invitáltuk a csodák helyszínének polgármestereit, képviselőit. Szerdán délelőtt Finta Viktor, lapunk főszerkesztője fogadta a vendégeket, akik – egyéb ajándékok mellett – egy-egy mívesen kivitelezett fémtáblát vehettek át.

Szeri Árpád

20191002 Szekszárd, A Tolnai Népújság szerkesztőségében átadták a Hét Csoda verseny első hét helyezést elérők díjait. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A megye hét természeti csodája hivatalos névjegyet kapott. Azaz, egy szépen kivitelezett, téglalap alakú, zöldre zománcozott alumínium táblát, mely feliratával igazolja a különleges mivoltot. A fémlapot, egyéb ajándékkal együtt tegnap adta át szerkesztőségünkben Finta Viktor főszerkesztő a helyileg érintett polgármestereknek, illetve a helyszínek megjelent képviselőinek.

A Bátaszéki Molyhos Tölgy kapta a legtöbb voksot. Bozsolik Róbert polgármesternek Finta Viktor főszerkesztő gratulált Fotó: Makovics Kornél

Mint arról már hírt adtunk, a megye hét csodája elnevezésű játékunkban az első helyet a Bátaszéki Molyhos Tölgy szerezte meg, 1887 szavazattal. Másodiknak választották olvasóink a Bátai Mélygödör-tavat, 718 szavazattal. A megye harmadik csodája lett 679 szavazattal a Tengelici rétek a pókbangóval. A Bogyiszlói őstölgyes 352 szavazattal a negyedik, a Szálkai-tó 307 szavazattal az ötödik, a dunaföldvári Oláh-völgyi törpemandulás 251 szavazattal a hatodik, a Gemenci erdő 230 szavazattal pedig a hetedik megyei természeti csoda lett. Ezzel együtt még tizenhárom, tehát összesen húsz megyei természeti különlegességre szavazhattak olvasóink.

A Bátaszéki Molyhos Tölgy, mint aranyérmes, egymaga több online szavazatot kapott, mint az utána következő három együttvéve. A nagy népszerűségnek több oka is van: a tölgy 2015-ben Magyarországon elnyerte Az év fája címet, 2016-ban Az év európai fája versenyen is első lett. Ez természetesen mit sem von le a többi helyezett értékéből. Csak egy példa: a hetedik helyre került Gemenci-erdő ugyan lemaradt az online szavazásban, a print voksolásban viszont mindenkit megelőzött.

Borítókép: Csontos Péter (Gemenc Zrt. – balról), Tóth István (Bogyiszló), Vicsik Boglárka (Dunaföldvár), Bozsolik Róbert (Bátaszék), Huszárné Lukács Rozália (Báta), Farkas Zsuzsa (Tengelic) és Pálfi János (Szálka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában