Futottak, lőttek

2019.10.05. 07:00

Ismét a csapósok győzelmével ért véget a verseny

Rendészeti középiskolás tanulók mérték össze tudásukat pénteken délelőtt a szekszárdi atlétika pályán. A Perczel Mór Rendészeti Versenyt idén is a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium egyik csapata nyerte.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Csak a Csapó! Az egyik versenyző fiú szerint ezt mindenképpen fontos leírni. A végeredmény ismerete hiányában ez pusztán nagyképűség is lenne, ám a Perczel Mór Rendészeti Versenyt idén is a Csapó Dániel középiskola egyik csapata nyerte. A csapós diákok szerint a többiek is jól szerepeltek, ők a bonyhádiakat emelték ki. Az első három helyen végül a szekszárdi és a dombóvári versenyzők osztoztak.

A versenyt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg negyedik alkalommal, a rendészeti pálya fizikai alkalmassági feladatain túl az indulók elméleti és lövészeti tudását is mérték. A szekszárdi atlétikai pályán lebonyolított megmérettetésen tizenkét rendészeti szakközépiskolás tanulókból álló négytagú csapat vett részt. A versenyzők között, ahogy az előző években is, most is szépen szerepeltek a lányok is.

A tanulók nyolc – nagyrészt erőnléti – versenyszámban mérték össze erejüket. A résztvevőknek időre kellett megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt csinálni, de versenyeztek függeszkedésben négyszer négyszázas váltófutásban, a fiatalok ezen túl lőttek légpuskával és kvízkérdésekre is válaszoltak.

Első helyen a szekszárdi Csapó Dániel középiskola csapata, Kuti Gergő, Németh Attila, Végh Csaba és Pappert Péter végzett. Ők képviselik majd Tolna megyét az országos megmérettetésen.A második a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium Kardos Bálint, Vörös Ádám, Vattay Henrik és Varga Máté alkotta négyese. A dobogó harmadik fokára szintén egy csapós csapat: Őri Krisztián, Székely Zoltán, Varga Enikő és Gajai Gréta állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában