alakuló ülés

2019.10.29. 12:30

Megosztottság a roma önkormányzat ülésén

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Lezajlott tegnap délelőtt a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülése. Az összejövetel nem volt feszültségtől és indulatoktól mentes, két képviselő idő előtt távozott.

Kovács György (Lungo Drom), Sárközi János József (Firosz), ifjabb Kovács György (Lungo Drom), Babina Attila (Firosz) és Gyarmati Gábor (Lungo Drom) került be a képviselő-testületbe az október 13-ai önkormányzati választás eredménye szerint.

Kezdetben megvolt az össz­hang az öt képviselő között: Gyarmati Gábort például egyhangúlag választották jegyzőkönyv-hitelesítőnek. Az önkormányzat elnökének megválasztásakor már nem volt ekkora az egyetértés: ifjabb Kovács György nyert három szavazattal, két képviselő viszont tartózkodott. Gyarmati Gábort választották elnökhelyettesnek, ugyancsak három igen szavazattal.

Ifjabb Kovács György elnöki üdvözlő beszédében azt mondta, hogy szeretné, ha minden jól működne, ha összetartó csapat lennének és ha ápolnák a hagyományokat, programokat. Sok sikert kívánt mindenkinek.

A szervezeti és működési szabályzat elfogadása is a korábban említett két képviselő tartózkodása mellett történt. Nem sokkal ezt követően a két képviselő összeszólalkozott a többiekkel, és elhagyta az ülést.

Gyarmati Gábor összefoglalta az önkormányzat célkitűzéseit: a hagyományok visszahozását, táncos és énekes csoportok fellépését, a sportélet megbecsülését, önkormányzati iroda szerzését. Úgy véli, kellene egy roma közösségi ház, ugyanis sok az olyan gyerek, akinek szüksége van korrepetálásra, tanulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában