önkormányzat

2019.11.19. 17:30

Átadták a képviselői megbízóleveleket Szekszárdon

Átvették megbízólevelüket a szekszárdi képviselők. A közgyűlés alakuló ülését jövő héten tarthatják.

Hanol Erzsébet

Dr. Kulcsár Ágnes, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke adta át a megbízóleveleket a szekszárdi képviselőknek kedden délután a polgármesteri hivatalban. A megyeszékhely új közgyűlése Ács Rezső polgármesterrel együtt tizenöt tagú lesz. Tízen egyéni választókerületből jutottak be, ők a választókerületek sorrendjében: Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér (Fidesz-KDNP), Csötönyi László (Éljen Szekszárd Egyesület – ÉSZ), Gyurkovics János (Fidesz-KDNP), Csillagné Szánthó Polixéna (Fidesz-KDNP), Illés Tamás (ÉSZ), Murvai Árpád (ÉSZ), Rácz Zoltán (ÉSZ), Faragó Zsolt (ÉSZ), Gulyás Róbert (ÉSZ) és Máté Péter (Fidesz-KDNP). Kompenzációs listáról négy képviselő szerzett mandátumot: dr. Haag Éva és Kővári László (Fidesz-KDNP), valamint Bomba Gábor és Zaják Rita (ÉSZ).

A HVB elnöke amellett, hogy ismertette a közgyűlésbe kerülő képviselők névsorát, a szavazás adatait is összegezte. Elmondta, hogy a 26 759 névjegyzékben szereplő szekszárdi közül 12 932 választópolgár járult urnához. Összesen harminchárom jelölt közül kerültek ki azok, akik végül mandátumot szereztek. Harmincan valamelyik jelölő szervezet támogatásával indultak, hárman pedig függetlenként. Dr. Kulcsár Ágnes a megbízólevelek átnyújtása során gratulált a képviselőknek, jó munkát, egészséget és kitartást kívánt nekik.

Jövő héten lehet alakuló ülés

Mint ismert, két választókerületben, a kettes és a nyolcas számúban megismételt választásra volt szükség november 10-én, mert az ÉSZ jelöltjei az október 13-i választáson jogsértést követtek el több szavazókörben. Az újravoksolás azonban nem hozott változást, ahogy októberben, úgy a megismételt választáson is Csötönyi László, illetve Faragó Zsolt szerezte meg a szavazatok többségét.

Dr. Molnár Kata jegyző elmondta, hogy az alakuló ülést a jövő hét második felében tarthatja meg a megyeszékhely közgyűlése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában