fejlesztés

2019.11.22. 17:18

Átadták a műfüves sportpályát, ki is próbálták

Elkészült és ünnepélyes keretek között át is adták a műfüves pályát, mely a Bátaszéki Sport Egyesület (BSE) beruházása volt és nagy társadalmi összefogás eredménye.

Mauthner Ilona

2019.11.22 Bátaszék, Ünnepélyes kereteken belül átadták a Bátaszéken frissen elkészült nagy műfüves focipályát. . Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Nagy Ákos, a BSE elnöke kérdésünkre elmondta, két projektből áll a most átadott beruházás, melynek együttes összege meghaladta a 116 millió forintot. Az egyik projekt maga a műfüves pálya, a másik, a hozzá kapcsolódó kerítés és a világítás. A beruházás összegének jelentős része a vállalkozók által befizetett TAO-ból áll, illetve az önkormányzat közel negyven millió forinttal támogatta a létesítményt, mely megyei bajnoki mérkőzésekre kiválóan alkalmas, sőt egyedi kérésre akár nagy csapat is játszhat ezen a pályán.

Nagy Ákos elmondta, összevárták a két projektet, hogy egyszerre tudjon elkészülni a kompelxum. Sok segítséget kapott az egyesület a munkálatok során a helyi vállalkozóktól, országgyűlési képviselőktől és az önkormányzattól. A beruházás egyik szervezője, irányítója Varjas Zoltán, a BSE elnökhelyettese hozzátette, Horváth István országgyűlési képviselő közreműködésével sikerült például közel negyven milliós támogatást, a társasági adóból megszerezni.

A kivitelező egy veszprémi cég, az Átrium Bau Kft. volt, akiknek nagy tapasztalatuk van ezen a területen is. A munkálatok időre elkészültek, így a múlt héten a Bozsik program keretében már az óvodások és kisiskolások ki is próbálhatták a pályát.

A műfüves pálya avatóján részt vett dr. Süli János tárca nélküli miniszter, aki a megyei labdarúgó szövetség társadalmi elnöke is, valamint Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, Dunai Antal volt válogatott labdarúgó, aki a Magyar Labdarúgó Szövetséget képviselte és Krausz Márton, a megyei labdarúgó-szövetség titkára, valamint dr. Bozsolik Róbert Bátaszék polgármestere és számtalan érdeklődő.

A november végét meghazudtoló időjárás is kedvezett annak, hogy a pálya ünnepélyes átadása után elkezdődhetett a BSE-Paks U8-9 korosztályos mérkőzés, majd a BSE- Szedres U19 megyei I. bajnoki mérkőzés. Az első hivatalos mérkőzést tegnap este hat órakor játszották, a bátaszéki focisták és a bajai öregfiúk csaptak össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában