környezetvédelem

2019.11.18. 10:30

Egyesült erővel lépnek fel a zöld környezetért

Szeri Árpád

Forrás: Shutterstock

Első alkalommal adott egymásnak találkozót közös munkacsoportülésen a Szekszárdi Klímakör és a Tolna Megyei Éghajlatváltozási Platform. A rendezvény a megyei önkormányzat tárgyalójában zajlott le. Apropóját az adta, hogy a Baka György vezette Szekszárdi Klímakör tevékenységét tíz éve koordináló Zöldtárs Alapítvány és a Tolna Megyei Önkormányzat között már három éve elkezdődött egy gyümölcsöző együttműködés.

Ez a közös gondolkodás először a Tolna Megyei Klímastratégiában nyilvánult meg, majd folytatódott a megyei Klímairoda útjára indításában. Utóbbi intézmény programjairól Balogh­né Gaál Zsófi adott tájékoztatást, egyebek mellett azt is közölve: az iroda levélben kereste meg a megye összes polgármesterét, hogy segítse a települési „jó klímagyakorlatok” elterjesztését.

A megyében egyébként az éghajlatváltozás egyik legszembetűnőbb jelensége a csapadékos időszakok szélsőséges jellege, az aszályos időszakok növekedése.

Az ülésre meghívást kaptak a civil együttműködők, így a Zölden Szekszárdon és környékén, a Fridays for Future és a Paksi Öko Munkacsoport. Az egyes szervezetek tevékenységét negyedórás összefoglalókban mutatták be vezetőik. Valamennyien kifejezték szándékukat a további együttműködés elmélyítésére.

Gyarmati László, a Zöldtárs Alapítvány kuratóriumi tagja zárszavában arra mutatott rá, hogy a Zöldtárs Alapítvány szakmai tapasztalata és fiatal civil csapatok együttműködése nyerő párost alkothat a közös munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában