a 2. és a 8. választókerületben

2019.11.06. 19:30

Ismét szavazás lesz vasárnap Szekszárdon

A Helyi Választási Bizottság – a Pécsi Ítélőtábla által felülvizsgált – jogerős döntéseiben az október 13-án megtartott egyéni választókerületi képviselő-választás megismételtetését rendelte el Szekszárdon két egyéni választókerületben.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A napokban több helyen lehetett olvasni téves információt, amely szerint nem a kettes, hanem a négyes egyéni választókerületben kell megismételni a szavazást Szekszárdon. Csakhogy november 10-én valójában a kettesben és a nyolcasban lesz voksolás.

Mint azt dr. Molnár Kata jegyzőtől megtudtuk, a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntéseiben megerősítette a Helyi Választási Bizottságot, így ezekben a választókerületekben önkormányzati képviselőt választanak azok, akik vasárnap reggel hat és este hét óra között az urnákhoz járulnak.

Az ismételt szavazáson azok a választópolgárok vehetnek részt, akik az október 13-ai referendumon az érintett szavazókör névjegyzékében szerepeltek. Valamint azok, akik a névjegyzékben azért nem szerepeltek, mert nem rendelkeztek választójoggal, de legkésőbb november 10-ig nagykorúvá válnak, vagy november 8-ig egyébként választójogot szereznek. Az ismételt szavazáson nem vehetnek részt azok, akik az október 13-ain azért nem szerepeltek az érintett szavazóköri névjegyzékben, mert nem rendelkeztek ottani lakcímmel, vagy más szavazókör névjegyzékében szerepeltek. A megismételt választásra átjelentkezéssel kapcsolatos kérelem nem nyújtható be.

Szavazni csak személyesen lehet az érvényes igazolványok bemutatását követően. Aki az október 13-i választásra mozgóurnát kért, annak ezt az igényét nem kell megerősíteni, ezen változtatni viszont lehet. Amennyiben a választópolgár mégsem mozgóurnával szeretne szavazni, akkor a mozgóurna iránti

kérelmét módosítania kell, vagy vissza kell vonnia. A módosítás vagy visszavonás iránti kérelemnek legkésőbb november 8-án, pénteken 16 óráig meg kell érkeznie a Helyi Választási Irodához. A megismételt szavazásra új mozgóurna iránti kérelmet is be lehet nyújtani, ha a választópolgár mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt akadályozott. Ezt a kérelmet kizárólag írásban, papír alapon személyesen vagy írásbeli meghatalmazott útján lehet pénteken délután négy óráig a Helyi Választási Irodához, illetve november 10-én tizenkét óráig a szavazatszámláló bizottsághoz benyújtani.

Értesítették az érintetteket

Akik vasárnap ismét szavaznak Szekszárdon, azokat tájékoztatták egy-egy nem névre szóló értesítésben, illetve a választási bizottság a város honlapján és plakátokon is tájékoztatja az érintetteket. A kettes számú egyéni választókerületben a 4. számú szavazókörben (Garay János Általános Iskola), a 11. számú szavazókörben (Gyakorló Általános Iskola), a 12. számú szavazókörben (Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium) voksolnak. A nyolcas számú egyéni választókerületben a 25. számú szavazókörben (Wunderland Óvoda), a 27. számú szavazókörben (Dienes Valéria Általános Iskola), a 29. számú szavazóköben (Dienes Valéria Általános Iskola) és a 30. számú szavazókörben (Dienes Valéria Általános Iskola) lesz voksolás.

Borítókép: Dr. Molnár Kata megerősítette, hogy a 2. és a 8. választókerületben lesz megismételt képviselő-választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában