forgalomszabályozási munkacsoport

2019.12.04. 12:30

Az északi rész ma kerül terítékre

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Megtartotta első ülését a város forgalomszabályozásának felülvizsgálatára létrehozott szakmai munkacsoport Tolnán. Berta Zoltán alpolgármester, a grémium elnöke elmondta: a forgalomszabályozás a törvény által is előírt fő célja a biztonságos, gyors, zavartalan közlekedés elősegítése.

A munkacsoport a várost hat körzetre osztotta fel, körzetenként haladnak a munkával. Ennek során azt vizsgálják, hogy az önkormányzati fenntartásban levő utak állapota, kapacitása alapján hol van szükség a forgalmi rend változtatására, például sebesség-, vagy súlykorlátozásra, egyirányúsításra. Ezen felül a forgalmas városrészeken, iskolák, óvodák környékén a parkolás rendjét is megvizsgálják. Egy-egy körzet kapcsán a munkacsoport tagjainak észrevételeit összegzik, majd közösen bejárják a területet. A szemlék után teszik meg esetleges módosító javaslataikat.

Az első körzet – a város északi része – ma kerül „terítékre”. A forgalmi rendet érintő változtatási elképzelésekről folyamatosan tájékoztatni fogják a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában