adomány

2020.01.24. 18:10

A gyermekosztályt támogatták a bogyiszlóiak

Hanol Erzsébet

2020.01-24 Szekszárd, Egy Bogyiszlói egyesület (BITE) adományt gyűjtött a szekszárdi gyermek kórház részére. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának vittek adományt pénteken a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, vagyis a BITE tagjai. Földesi Éva elnök elmondta, hogy a nemrégiben alakult szervezet az elmúlt évben, advent utolsó vasárnapján vendégelte meg a falut. Kétszáz adag töltött káposztát főztek, illetve punccsal kínálták a felnőtteket és narancsos forró csokival a gyerekeket a művelődési háznál tartott rendezvényen. Kihelyeztek egy adománydobozt is, amelybe a gyermekosztálynak szánt felajánlásokat várták. Végül 85 500 forint gyűlt össze. – Ez a szép összeg a falu lakosságának, nagylelkűségének köszönhető – hangsúlyozta az elnök.

Ezt követően felvették a kapcsolatot az osztállyal, hogy megérdeklődjék, mire van szükség. A pénzből pelenkákat, popsitörlőket és gyümölcsöt vásároltak, és pénteken adták át ezeket dr. Harangi Ferenc osztályvezetőnek. A főorvos elmondta, mindig jólesik az ilyen segítség, nemcsak a dolgozóknak, hanem a gyerekeknek és a szülőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában