megyei közgyűlés

2020.02.15. 07:00

Az elfogadott költségvetés jelentős része a fejlesztések megvalósítását szolgálja

Elfogadta idei költségvetését a megye közgyűlése. A testület pénteken tartotta ülését Szekszárdon, a Vármegyeháza dísztermében, ahol Fehérvári Tamás elnök terjesztette elő a vonatkozó napirendi pontot. A megyei önkormányzat büdzséjének főösszege 2020-ban 1 milliárd 463 millió forint.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A jelenlegi főösszeg, miként az előterjesztésben olvasható, „a 2019. évi összes volumenhez – 1.295.721.621 forinthoz – képest 168.128.894 forint összegű növekedést mutat. A költségvetés takarékos gazdálkodás mellett biztosítja a kötelező feladatok ellátását.”

Az előirányzat döntő része – a terv szerint valamivel több, mint 1 milliárd 223 millió forint – projektek megvalósításához és céljellegű egyéb forrás felhasználásához kapcsolódik. A pénz a folyamatban lévő fejlesztések megvalósítását, illetve a Sió4 projekt, valamint további két projekt megkezdését és lebonyolítását biztosítja. A közbeszerzési eljárás lezárását követően megkezdődik, illetve ebben az évben várhatóan befejeződik a Sió vízi turisztikai fejlesztés kivitelezése, a kerékpár turisztikai fejlesztés keretében pedig felgyorsul a kerékpárút építése.

Minden település a megye közepe – ezt sugallja a Tolna109 koncepció, amely az ugyancsak elfogadott marketing stratégia fő eleme. Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila alelnök a megye imázsával összefüggésben egyöntetűen azt hangsúlyozta: a jövőben a közösségek egységét megteremtő megye arcát kívánják reprezentálni mind a rendezvényeken, mind a kommunikációban, mind pedig a marketing tevékenységgel. Az ehhez kapcsolódó részletek és konkrétumok bemutatására, illetve elfogadására a következő közgyűlés ad lehetőséget, az éves marketing terv révén. Hiszen mint kiderült, a stratégia a megyei önkormányzat azon elképzeléseit vázolja, hogy mely irányvonalak mentén határozza meg szerepét, feladatait, illetve önmagát.

Az előző ciklus a szervező-fejlesztő-értékőrző megye jelleget állította a középpontba. Ez természetesen továbbra is fontos a megye számára. Ugyanakkor az arculat élesítő munkát még szélesebb körben, hatékonyabban és a megye egészére kiterjesztve kívánja folytatni, megfelelve a Tolna109 koncepció lényegének.

A megye egységének megteremtése, valamennyi szereplőjének felkarolása: ezt tűzte zászlajára az önkormányzat. Így az elkövetkező időszakban megvalósul a különböző közösségek – mások mellett az önkormányzatok, civilek, fiatalság – felkeresése. Hiszen közülük valamennyi értéket, illetve tudástőkét jelent a megye számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában