Leköszönt a régi elnök

2024.05.12. 08:49

Új vezetőt választott a tolnai nyugdíjas egyesület

Új elnököt választott a Tolna Városi Nyugdíjas Egyesület nemrégiben. Kákonyi Bertalannét Lutz Jánosné váltja a vezetői poszton.

Wessely Gábor

Kákonyi Bertalanné (balra) és Lutz Jánosné (Fotó: Józsa Jácint)

Tolna négy, kifejezetten szépkorúakat tömörítő civil szervezete közül a Tolna Városi Nyugdíjas Egyesület a legnagyobb létszámú. Jelenleg 114 fős a hivatalos tagság. A szervezet fő célja az érdekvédelem, a rászoruló, beteg tagok segítése, illetve kulturális és szabadidős programok szervezése.

Kákonyi Bertalanné 10 éve, 2014-ben vette át az akkor még nyugdíjas érdekszövetségként működő szervezet vezetését. Újra elnökké választották 2019-ben, de a harmadik ciklust már nem vállalta. Időközben ugyanis az egyesület keretein belül megalakult a tolnai szenior örömtánc csoport, amelynek szintén Kákonyi Bertalanné a vezetője. Az örömtánc foglalkozások, az ezzel kapcsolatos programok szervezése, a képzések pedig már túlságosan megterhelőek voltak számára az elnöki teendők mellett. Azzal együtt, hogy nagyon szívesen végezte ezt a feladatot is, amihez a vezetőségi tagoktól és a bizalmiaktól nélkülözhetetlen segítséget kapott.

Utódja Lutz Jánosné lett, aki eddig az egyesület felügyelőbizottságának elnöki tisztét töltötte be. Érdeklődésünkre elmondta: jelentősebb változtatást nem tervez, a korábban is közösen megfogalmazott célok, elképzelések mentén folytatná a munkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában