Házhoz szállítják Tolnán is az ebédet, kiváltják a recepteket

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Ebédet visznek az időseknek – ha igénylik –, bevásárolnak nekik és a gyógyszereiket is kiváltják. A tolnai önkormányzat az egész városra, természetesen Mözsre is kiterjedő gondoskodási akcióba kezdett a járvány miatt. A részletekről a polgármester, Appelshoffer Ágnes a következőket mondta:

– Minden hetven év feletti lakos, több mint 1700 időskorú, tájékoztató levelet kapott az ellátás megszervezéséről. Egyelőre naponta 20-25 személy részére szállítunk melegételt és alkalmanként 8-10 bevásárlást bonyolítunk le, de fel vagyunk készülve arra, hogy az igények az elkövetkező hetekben jelentősen megnőnek. A melegétel- és élelmiszer-szállítást a 74/540-801-as telefonszámon és a [email protected] e-mail-címen, a felírt gyógyszereik házhoz szállítását pedig a 30/919-2794-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen kérhetik. A menüért természetesen fizetni kell (utólag, a következő héten, készpénzzel vagy átutalással), de a kiszállítás – amit az önkormányzat munkatársai végeznek a hét minden napján – díjmentes.

Szabó Józsefné is kérte az ebéd házhoz szállítását Fotó: Wessely Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában