jótékonyság

2020.04.21. 11:30

Nagy örömöt okoztak a számítógépek és a többi adomány is

„A gépet megkaptuk, az öröm nagyon nagy! Nagyon szépen köszönöm, így szép húsvétjuk lesz a fiaimnak! A tanulás pedig sokkal könnyebb lesz!” Így hálálkodott egy édesanya még az ünnepek előtt, miután a Szekszárdi Egyszülős Klub asztali számítógépet juttatott el hozzá.

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Mármarosi Melinda, az Egyszülős Klub vezetője lapunknak elmondta, nem lehetnek elég hálásak az önkormányzatnak és a helyi távközlési szolgáltató vállalatnak, a Tarr Kft.-nek. Április 9-én, egy sajtónyilvános eseményen Ács Rezső polgármestertől és a cég tulajdonosától, Tarr Jánostól vehettek át öt asztali számítógépet – mint arról korábban beszámoltunk.

– Előzetes felmérés és igény alapján választottuk ki azt az öt szülőt, akikhez eljuttattuk a számítógépeket. Sokat jelentett az adomány, hiszen a járványveszély miatt még nehezebb helyzetben vannak. Ezért nagy az összefogás, a segítőszándék közöttük, miközben egyre nehezebben élik meg a mindennapokat – mondta.

Mármarosi Melinda hozzátette, egyszülős klubjukhoz már egész Tolna megyéből csatlakoztak, például Paksról, Gerjenből, Tolnáról, Szedresről, Faddról. Mindannyian örülnek a támogatásnak, amelyben részesülnek. Lelkileg is segítik egymást, de az anyagi problémákat mindettől függetlenül egyre nehezebb megoldaniuk, nem beszélve arról, hogy a jó idő beköszöntével a gyerekek mozgásigénye is megnő, ám sajnos nincs elég sportszer, ami segítené őket. Mégis, azt tapasztalják, elindult egyfajta adakozási hullám, amelyet nagy örömmel fogadtak.

Legutóbb egy ismeretlen tolnai hölgy kereste meg a klubjukat, és egy biciklit ajánlott fel. Megtalálták az új tulajdonosát is, a biciklit egy paksi autista kisfiúhoz juttatták el a napokban. Mivel az édesanyjának nincs autója, ezért a kézbesítést egyik klubtagjuk, egy szekszárdi édesapa vállalta el. Ezen kívül, mivel a szülőket és a gyerekeket valahogy le kell foglalni, elindult egy cserebere is a közösségen belül, gyerekek játékai találtak új gazdára.

Sokszor félnek segítséget kérni

Mármarosi Melinda klubvezető hangsúlyozta, sajnos egyre több szülő ír nekik levelet, akik még csak most csatlakoztak hozzájuk, vagy csak megkeresik őket, mert hallottak róluk. Elmondásaikból kiderül, hogy nincs elegendő gyermek és felnőtt szájmaszk, fertőtlenítő, és szívesen fogadnának el tartós élelmiszert, tisztítószereket, sport- és társasjátékokat, tabletet, laptopot, levásárolható utalványokat és egyéb, a családok helyzetét könnyítő adományokat.

A járvány miatt ráadásul napról napra feszültebb a hangulat, van olyan szülő, akinek ebben a nehéz helyzetben nem hogy csökkentette volna a főbérlő az albérlet összegét, hanem megemelte, és jogilag sincs kilátása kedvezőbb helyzetre. Vagy a gyerektartás-fizetésük forog kockán, mivel felmondtak a szülőnek, vagy azt találgatják, lesz-e munkahelyük. Minimálbérből két gyerekkel szűkös a megélhetés, és félnek folyamatosan segítséget kérni, de inkább vállalják a rossz helyzetüket, mint hogy még nagyobb bajba kerüljenek.

Borítóképünkön: Máramarosi Melinda klubvezető és Baksa Beáta, az egyik szülő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában