siker

2020.04.26. 07:00

Nemzetközi siker az Éjjeli pókerarcaim

Gál Péter Éjjeli pókerarcaim – 12 év a pókeres éjszakában című könyve a múlt szombaton lett egyéves.  

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A könyvmegjelenés első évfordulójának ünneplése a mostani, vírusos időszakban elmaradt, azonban az öröm nagy, hiszen a hazai olvasók rendszeresen rendelik, de a szerző pókervilágról szóló írása Ausztriába, Horvátországba, Németországba, Angliába, Hollandiába, Spanyolországba, az Egyesült Államokba és Ausztráliába is eljutott.

– Hihetetlenül megtisztelő ez. Sok biztatás érkezik a folytatást várva, ám ez csak akkor lehetséges, ha újra pókerszervezésre adnám a fejem. Erre pedig elég kevés az esély – hangsúlyozta.

Elmondta, a koronavírus-veszélyhelyzet a pókervilágot is megváltoztatta. Minden hazai kártyaterem és kaszinó bezárt. Gál Péter véleménye szerint felelős játékszervező ebben az időszakban nem is lehet nyitva. Póker közben zsetonokat és kártyát fognak a játékosok, mi több, adnak át egymásnak, és ez most komoly veszélyt jelentene. Úgy látja, a szerencsejátékos érzelműek, egyre többen, az online világban keresik az adrenalinnövelési lehetőségeket, az online póker ismét a virágkorát éli. Hazánkban ez tiltott gyümölcs, azonban sokan találnak kiskapukat.

A koronavírusos időszakban Gál Péter a családjával mindent a leghelyesebben próbál tenni, hogy a vírust elkerüljék. Hetente egy-két napot megy vásárolni maszkban és kesztyűben, egyébként nem mozdul ki. A felszökő zöldségárak és a jó idő kapcsán nekiállt megművelni a saját kertjét. Régóta tervezte már, hogy kicsit kertészkedik, a mostani helyzet megadta számára a lökést.

– A koronavírus szörnyű. Azt gondolom, a többség nem törődne ezzel, amíg egy családtagját el nem veszíti, mert mindenkinek fontosabb a saját munkája, saját pénzkeresete. Valamint szerintem a maradj otthon felfogást a pénztárcák ürülésével és a melegebb idő megjelenésével egyenes arányban fogják egyre kevésbé betartani az emberek – tette hozzá.

Ami történt, az már a múlt

Gál Péter a könyvéről pozitív visszajelzéseket kapott, a pókeresek között azonban akadt, aki „szakmaibb” könyvet várt. Holott a cél a saját tizenkét pókeres éve történetének megírása volt. A negatív szereplők nem jelentkeztek, hogy problémájuk lenne, egyikük azonban elnézést kért a múltbéli rossz cselekedetei miatt. A neveket amúgy megváltoztatta, és tartja, hogy ami történt, az már a múlt, nem haragszik senkire. Mivel a pókerszervezés kulisszáiba enged bepillantást, olvasói célközönsége a pókeresek, de a kártyajátékot kicsit vagy egyáltalán nem ismerők közül is sok olvasója van minden korosztályban. Mint elmondta, azt azért tudni kell, hogy szerencsejátékról és éjszakáról szóló könyve tizennyolc éven felülieknek ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában