allergia

2020.05.18. 09:30

A tölgy virágpora is elérheti helyenként a magas szintet

TN

2019.08.26 Szekszárd, Allergia szezon illusztrációs fotó. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országosan a magas tartományban várható, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ táblázatából kiderül, Szekszárdon az elmúlt napokban már folyamatosan az érzékeny allergiásoknál tüneteket okozó közepes szintet ért el. A tölgy és a kőris virágporának mennyisége jellemzően közepes lesz, így volt ez már a megyeszékhelyen eddig is, a tölgyé esetenként elérheti a magas szintet. A nyír, a ciprus- és tiszafafélék, a fűz, valamint a nyári gyomok közül a csalánfélék pollenje alacsony, helyenként közepes mennyiségben lehet jelen. Alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben a platán, továbbá az útifű és a lórom virágpora.

A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék és az eperfafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas, a bükké a közepes, a bodzáé, a dióé és a vadgesztenyéé az alacsony tartományban várható. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában