Egyelőre szájmaszkban vehetnek részt istentiszteleten

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

A történelmi egyházak kezdenek visszatérni a hitéleti események rendszeres megtartásához. Rácz József dunaszentgyörgyi esperes szerint a visszaállás ugyanolyan fokozatos lesz, mint ahogy a szigorítások történtek. Náluk, a Református Zsinati Elnökség ajánlja a kézfertőtlenítést, a templomfertőtlenítést az istentisztelet előtt, továbbá a maszk viselését és a másfél méteres távolság megtartását. Családtagok természetesen ülhetnek egymás mellé is a padokban.

Dunaföldváron már volt istentisztelet az elmúlt vasárnap, de van, ahol csak később kezdenek. Helyben dönthet a lelkész. Hasonló a helyzet az evangélikusoknál is. Sárszentlőrincen például pünkösdkor tart első ízben ilyen közösségi alkalmat Karl Jánosné Csepregi Erzsébet. Egységes, kötelező szabályozás ennél a felekezetnél sincs.

A katolikus templomok némelyikében már két hete is miséztek. A korlátozások feloldásáról a helyi püspökök döntenek, de a plébánosoknak is van mérlegelési joguk. A Pécsi egyházmegyében Udvardy György apostoli kormányzó ajánlásai irányadóak.

Borítóképünkön: Hitgyakorlók a tolnai templomban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában