Elsőként alkalmaztak egy tartós megoldást Pakson

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Tartós fertőtlenítést végeztek nemrégiben a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Szabó Péter polgármester a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy az önkormányzat megbízásából a ReSysten Hungary Kft. munkatársai fotokatalitikus higiéniai bevonatrendszert alkalmaztak az intézményben.

A módszerről Pintér János, a cég fejlesztési vezetője elmondta, hogy magyar innováció eredménye a bevonat, amely a felületekre permetezve élhetetlen környezetet teremt mindenféle kórokozó számára. Fény jelenlétében fejti ki a hatását, ami egy évig megmarad. Kiemelte, hogy a védőbevonat aktivitása műszerrel mérhető, ezért munkatársaik ütemezetten ellenőrzik a kezelt felületeket, és szükség esetén javítják a bevonatot. A polgármester hozzátette, hogy három évre kötöttek szerződést a céggel, és a megállapodás szerint évente megismétlik a kezelést.

Kávási Brigitta, a Paksi Életfa Idősek Otthona vezetője elmondta, nagy öröm számukra, hogy ezzel a környezetbarát higiéniai bevonattal végre hosszú távú és nagy biztonságot adó megoldás született, mert tavaly több alkalommal kellett megküzdeniük valamilyen fertőzéssel.

– Védőbevonattal látták el többek között a kapaszkodókat, a kilincseket és környéküket, valamint a mosdóhelyiségek gyakran megérintett felületeit. Emellett munkatársaink is folytatják az alapos takarítást – hangsúlyozta az igazgató. A fotokatalitikus higiéniai bevonatrendszert több helyen alkalmazták már, de idősek otthonában Magyarországon elsőként Pakson.

Az intézményben egyébként kétszer volt fertőtlenítés az elmúlt időszakban, valamint levegőfertőtlenítő berendezést szereltek be, és FFP3-as maszkokkal látták el a dolgozókat. Minden lakó koronavírus-tesztje negatív lett.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában