Ismét vizsgáztatnak elsősegélynyújtásból

Hanol Erzsébet

20191016 Miskolc balról: Takács Bettina és Hudák Ákos Az újraélesztés Világnapja alkalmából, nyílt napot tartottak Miskolcon a mentőállomáson. Megtanulhatták az érdeklődők, hogyan kell szakszerűen újraéleszteni. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Forrás: MW-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Ismét fogadják a jelentkezéseket a jogosítványhoz szükséges közúti elsősegélynyújtó vizsgára a Magyar Vöröskereszt megyei ügyfélszolgálatain.

Gulyás Katalin, a Tolna megyei szervezet igazgatója elmondta, hogy június 2-tól lehet újból vizsgázni szigorított járványügyi eljárásrendben. A vizsgán kötelező lesz az egyéni védőeszköz viselése, ezért a vizsgázóknak az orrot és a szájat eltakaró maszkban kell érkezniük és vizsgálókesztyűt is kell magukkal vinniük. A távolságtartási szabályoknak megfelelően egyszerre legfeljebb négyen vizsgázhatnak.

Képünk illusztráció, a járványveszély előtti időszakban készült (Fotó: Bujdos Tibor / MW-archívum)

A vizsga menete és a vizsgázók értékelése is megváltozik. A szakmai követelményrendszer átmenetileg módosul, például az újraélesztésnél a befúvásos lélegeztetés egy időre kikerül a gyakorlatsor kötelező elemei közül. A vizsgázók a páros gyakorlatok mellőzését is kérhetik, helyettük önmagukon vagy egy erre alkalmas szemléltető eszközön kell bemutatniuk a helyes ellátást.

Hasonlóan szigorú feltételekkel a felkészítő tanfolyamok is elindulnak júniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában