felújítás

2020.05.29. 09:30

Már majdnem kész a művelődési ház

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Várhatóan június tizedikén fejeződik be az iregszemcsei Bartók Béla Művelődési Ház felújítása, amelynek munkálatai tavaly ősszel kezdődtek. Szeptemberben a külső nyílászárók cseréjét végezték el, a régi ablak- és ajtókeretek helyére egyedi nagyságú, hőszigetelt műanyag nyílászárók kerültek, majd a belső ablakpárkányok, a falak javítására került sor. Külső hőszigetelést is kapott az épület, egy tizenöt centiméteres hungarocell megoldással, színes, kőporos vakolattal. Télen az épület belsejében dolgoztak, például meszeltek, épületrészeket javítottak.

A fűtésrendszert tavasszal újították, korszerűsítették, bővítették a központi fűtést. A színházteremben is radiátorokat szereltek fel, de hagytak néhány konvektort is. A felújítást az önkormányzat saját költségvetésből, valamint a Magyar Falu Programban elnyert pénzből finanszírozta. A teljes támogatás a tavalyi évben közel huszonegy és fél millió forint volt.

Öt millió forintot programok megvalósítására használtak fel. Majd' három millió forintot, a garantált bérminimumot és járulékait pedig egy közösségszervező egyéves foglalkoztatásra költöttek. Az Iregszemcse Kultúrájáért Alapítvány, mint erősödő civil közösség támogatása a közösségi terük további alakítására is lehetőséget biztosított az Ireg-patak partján.

Minderről Dobos Andrea, az intézmény vezetője tájékoztatta lapunkat. Azt is ismertette: az épület jelenleg majdnem kész állapotban van, de a lábazata még nincs vakolva, valamint a környezet rendbe rakása és a takarítás van vissza. Maszkban bárki bemehet, igénybe veheti a szolgáltatásokat, de a művelődési ház közösségeinek, a szakköröknek, csoportoknak várhatóan csak szeptemberben nyitja ki kapuit az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában