Pénteken is tart a lakossági szűrés

Tolnai Népújság

Mohács, 2020. május 12. Vért vesznek egy férfitõl a koronavírus-szûrések elvégzésére kijelölt rendelõben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szûrõprogramban a budapesti Semmelweis, valamint a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Egy nappal meghosszabbították a koronavírus-fertőzés szűrésének, egyben kutatásának az időtartamát, így a héten az alábbi helyszíneken és időpontokban vehetik még igénybe megyénkben a szűrővizsgálatot az erre meghívottak.

Szekszárdon a Balassa János Megyei Kórház Szakorvosi Rendelőintézetben, a Béri Balogh Ádám u. 5. alatt május 13–14–15-én, azaz szerdán, csütörtökön és pénteken 7 és 14 óra között. A Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő épületében, a Bőrgyógyászati Szakrendelésen, a Táncsics Mihály u. 13. alatt május 13-án, szerdán 9 és 16 óra között. A Dombóvári Szent Lukács Kórház Rendelőintézetben, a Kórház u. 39-41. szám alatt május 14-én, csütörtökön 9 és 16 óra között.

Akik az otthonukban kívánják a koronavírus-szűrővizsgálatot igénybe venni, azok május 14-én 16 óráig jelezzék ezt a 30/143-9844 telefonszámon.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész adatok kulcsfontosságúak többek közt a járvány sikeres leküzdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában