Hétértékelő

2020.06.05. 17:30

Jövőre elindulhat a Keselyűsi út felújítása

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

A hét legfontosabb eseményei közül a csütörtöki Trianon megemlékezést értékelte először Ács Rezső szokásos pénteki sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, a veszélyhelyzet miatt előbb a megemlékezés zárt kapus felvételéről döntöttek, ám úgy alakult, hogy koszorúzást is tarthattak. A város méltóképpen emlékezett a sorsfordító és szomorú esemény századik évfordulóján.

A város fejlődése, közlekedésének szerkezeti átalakítása szempontjából jelentős az az ötmilliárd forintos fejlesztés, amely zöld utat kapott. Négymilliárd TOP forrásból áll majd a város rendelkezésére, további egymilliárdot a miniszterelnökség biztosít a Keselyűsi út teljes felújítására, a Gemencbe vezető kerékpárút megépítésére, a Keselyűsi útnál, valamint a Tescónál körforgalom építésére, illetve a temetői feltáró útra. Elkészülhet a Mátyás király utcai vasúti átjáró is. Ács Rezső elmondta, abban bízik, hogy a várhatóan június 20-án véget érő veszélyhelyzet után a közgyűlés többségi ÉSZ frakciója is támogatja az elgondolást. A munkaterületet várhatóan 2021. májusában adják át a későbbiekben kiválasztandó építőnek.

A kivitelezés közbeszerzése zajlik a Baka iskola energetikai korszerűsítésével kapcsolatban, így ez a beruházás még a nyáron elkezdődhet, és várhatóan hat hónapot vesz igénybe. A Dienes iskola ugyanilyen fejlesztése egy ütemmel hátrább tart, így ott jövőre indulhat a felújítás. Itt egyébként sportpálya is épül.

Elkezdődött a Generációk parkja kivitelezése, jelenleg a talaj előkészítése zajlik.

Zöld Város

Zajlik a Zöld Város program egyeztetése, ahogy Ács Rezső fogalmazott, az ÉSZ rengeteg ötlettel állt elő. A többségi frakció egyik képviselője, Rácz Zoltán ragaszkodik a fűtőmű helyén a parkolóház kialakításához, amely az 1,2 milliárdos projektből 500 millió és egymilliárd közötti összeget vinne el a polgármester tudomása szerint. Ács Rezső azt viszont nem tudja, hogy az öt-hat emeletes épülettel kapcsolatban megkérdezték-e a szomszéd házak lakóit.

Borítóképünkön Ács Rezső polgármester

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában