Taplós Nomádia

2020.06.29. 10:30

Visszatértek egy időre a természethez

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Nyílt napra várták az érdeklődőket a hétvégén a Taplós Nomádia névre keresztelt birtokon, a Gemencben. A látogatók amellett, hogy megismerhették a hely szellemét, élővilágát, számtalan helyi és kézműves terméket is megkóstolhattak. A kínálatban szerepelt tartósítószer-mentes szörp és gyümölcslé, whiskey és bor, valamint kecskesajt is. Emellett népi iparművészek mutatták be érték­őrző tudásukat, textilművesek egyedi munkáikat, Alexandra Manea szabadtéri fotókiállításán pedig a helyi élővilágot lehetett szemügyre venni. Mindemellett előadások, koncertek, kajakozás és kenuzás, lovaskocsizás és vasárnap terepjárós túra is színesítette a programot.

A hétvége mottója az volt: „Vissza a természethez”, így az volt a cél, hogy a látogatók a Taplós Nomádiában töltött idő alatt harmóniába kerüljenek a természettel. Ennek szellemében a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy tartsák tiszteletben a környezetet, vagyis ne terheljék azt szeméttel.

A programot magánszemélyek és vállalkozások egy­aránt támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában