sajtótájékoztató

2020.07.24. 18:10

Bemutatták Paks új főépítészét

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter sajtótájékoztató keretében mutatta be a város új főépítészét, Kirizsné Buják Mariannát, pénteken, a Városházán. A polgármester elmondta, Paks jelentős – negyven éve példátlan – beruházás elé néz, ez számos kihívást tartogat. A városvezetés úgy látta jónak, ha ezekkel a nagy kihívásokkal már az új főépítésszel kerülnek szembe. A korábbi szakembernek, Horváth Andrásnak megköszönték közel két évtizedes munkáját.

Az új főépítészt, Kirizsné Buják Mariannát végzettsége, előélete, tapasztalata alapján választották ki, hiszen építészmérnöki diplomával, településmérnöki, vállalkozásmenedzser szakmérnöki és nukleáris építmények szakmérnöki végzettséggel is rendelkezik. Dolgozott Siklóson a Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályán, építésügyi területen, majd a Pécsi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Főosztályán, mint műemlékvédelmi főtanácsos. 2007-ben Paksra költözve az Erőmű Beruházási Vállalat (ERBE) munkatársaként helyezkedett el, 2009-től az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Építész Műszaki Osztálya, állapotfelügyeleti vezető mérnöki beosztásában dolgozott. Paks főépítészi feladatait július elsejétől látja el megbízási szerződés keretében.

Szabó Péter emlékeztetett: egy közelmúltbéli kutatás szerint Paks a megye legélhetőbb, az ország ötödik legélhetőbb járásszékhelye. Az élhetőség megtartása, ugyanakkor a város újítása is cél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában